Castelló ha celebrat el Corpus Christi

467

Mes de cinquanta nens i nenes que han rebut la seva Primera Comunió en set parròquies de la Ciutat, es van acollir ahir diumenge dia 18 de juny, solemnitat del Corpus Christi, sota el mantell de la Patrona, la Mare de Déu del Lledó. Els nens, acompanyats de les seves famílies, pertanyien a les parròquies de l’Arxiprestat de la Santíssima Trinitat, Aquest arxiprestat engloba les parròquies de Sant Josep Obrer, la Santíssima Trinitat, Sant Miquel, Santa Joaquima Vedruna, Sant Vicent Ferrer, La nostra Senyora de l’Esperança i San Francisco.

La missa, cantada per la Coral ‘Veus de Lledó’ va ser presidida pel Prior de la Basílica, que organitza habitualment aquests ‘passos pel mantell’. Les col·lectes, tant de la missa com del pas pel mantell, van ser destinades a Càritas Interparroquial, en celebrar aquests dies la Setmana de la Caritat.

Comulgantes, dones embarassades i petits.

En acabar l’Eucaristia, mossèn Josep Miquel Francés va dirigir una pregària d’intercessió davant la patrona, demanant per la fe en la ciutat de Castelló i de les seves famílies. El ‘Perot’ va baixar llavors la imatge de la Mare de Déu fins a l’altar major, començant el pas pel mantell que es va perllongar fins a les dues de la tarda.

A més dels nens i nenes de Primera Comunió, també es van acollir sota el mantell de la Verge nombroses famílies amb els seus fills, alguns amb prou feines setmanes, dones embarassades o persones malaltes. Prova de la diversitat social de la ciutat eren els participants, persones de color, de diverses nacionalitats, hispans i gents de l’est europeu.

El ‘pas pel mantell’ va comptar com sempre amb la generosa col·laboració de la Junta de Govern de la Reial Confraria, amb els seus presidents Ferran Barberá i Laura Albiol, del ‘clavari de la Verge i del Perot 2017’.

Diumenge que ve, nou pas pel mantell d’altres set parròquies i col·legis

Diumenge 25, de nou hi haurà ‘pas pel mantell’ per als combregants de la parròquies de l’Arxiprestat de Santa Maria del Lledó que engloba les parròquies del Salvador, la Sagrada Família, Sant Joan Baptista, la Mare de Déu del Carme, Sant Tomàs d’ Villanueva, Sant Cristòfol i Santa Maria, a més de la parròquia de Sant Pere del Grau i els Col·legis Mater Dei i de la Consolació.