L’afició del Castelló celebra el triomf contra el Eldense en Castalia (2-1) com un ascens de categoria

1600
Imatge de la gespa de Castalia a la conclusió del partit contra el Eldense.

ActualitatDiària

El Castelló no vol perdre de vista a l’Atlètic Llevant i aquest dimecres, en l’últim sospir, va doblegar al Eldense en Castalia, en la vespra de l’inici de les festes fundacionals de la capital de la Plana. Cristian Herrera va avançar a l’equip castellonenc i abans del descans va igualar el central Kike Torrent. En la segona part es va haver d’esperar fins al minut 90 per a veure el 2-1 definitiu. Els ‘orelluts’ segueixen co-capdavanters en la taula, al costat del filial ‘granota’. I quan el col·legiat va decretar el final del partit va haver-hi invasió de seguidors al terreny de joc, per a celebrar el triomf i per a intentar aconseguir alguna de les samarretes que lluïen els futbolistes del Castelló.

Els albinegres, amb canvis en el seu onze, va arribar la iniciativa. Als cinc minuts i havia tret dues vegades des del córner. El Eldense, sabedor del molt que es jugava, va estar amb les línies avançades. En el minut 17 va botar una falta molt perillosa, però Toni Vetla va enviar per l’esquerra de l’esquadra de Zagalá. I en el minut 10 va arribar l’1-0. Acció de Cristian Herrera, que va obrir a la dreta per a Iván Sales. Aquest, des de l’àrea, li la va retornar al gironí i a plaure va superar al porter Chema Giménez.

Des d’aqueix gol i fins al minut 33 quan David Cubillas va cabotejar a les mans del porter visitant, va passar molt poca cosa sobre el terreny de joc de l’estadi Castalia. El Eldense va voler i no va poder, i el Castelló va intentar imposar la seua llei enmig d’un clima fred en el feu castellonenc. En el minut 41 Zagalá va salvar l’1-1 amb trallazo enverinat de Toni Vetla. I en el temps d’afegit, va arribar la igualada. A l’eixida d’un córner, el central Kike Torrent va cabotejar al fons de les malles.

Aficionats del Castelló han baixat al terreny de joc al final del partit.

El col·legiat va ser acomiadat amb brega. En el minut 42 va invalidar un gol a Cubillas per fora de joc i en el 43 se li va reclamar penal del porter Chema Giménez a Javi Serra. Després va arribar l’1-1 i el follón.

En la segona part el Castelló va jugar massa accelerat. Va merèixer més sort l’equip de Sergi Escobar perquè va ser el que més va arriscar. El Eldense va estar molt agotnat. El seu porter Paco va realitzar una extraordinària intervenció a cabezazo de David Cubillas en el minut 70. Després se li va invalidar un protestat gol a Cristian Herrera per presumpte fora de joc de Cubillas. Aqueix gol que tant es va resistir, va arribar en el minut 90. Cubillas va rebre una pilota llarga, ho va controlar dins de l’àrea i va enviar el cuir lluny de l’abast del porter Paco.

Ajornada la declaració de David Cruz

Aquest dijous, dia 1, estava fixada la declaració davant el jutge instructor de l’expresident David Cruz, en qualitat d’investigat per la denúncia presentada contra ell per part de l’Associació de Xicotets Accionisas i Afeccionats del Castelló, ‘Sentimiento Albinegro’ entre altres coses per presumpta administració deslleial. La nova cita està fixada per al dia 8 de març.

Greu lesió de Luismi Ruiz

El lateral destre d’Onda passarà pel quiròfan aquest divendres després de confirmar-se que pateix una greu lesió de genoll que li obligarà a haver de descansar de sis a vuit mesos. Un contratemps més per al Castelló que camina just de laterals: un d’esquerre i un altre dret.

FITXA TÈCNICA:

-2- CASTELLÓ: Zagalá; Abraham, Dealbert, Arturo, Kike Ferreres (Juanjo, min. 67); Javi Serra, Rubio, Ximo Forner (Colomer, min. 83), Iván Sales (Marenyà, min. 57); Cristian Herrera i Cubillas.

-1- ELDENSE: Chema Giménez; Tortosa, Titino, Kike Torret, Gancedo (El Habibe, min. 81); Chema Díaz, Clausí, Toni Vetla (Joel, min. 67), Rubén Solano; Jaume Jornet (Loren, min. 73) i Crist.

GOLS: 1-0, min. 10: Cristian Herrera. 1-1, min. 44: Kike Torrent. 2-1, min. 90: Cubillas.

ÀRBITRE: Cánovas, García Villarrubia (Comitè Valencià). Al local Cristian Herrera; i als visitants Gancedo, Kike Torrent i Rubén Solano.

CAMP: Estadi Castalia, davant uns 5.000 afeccionats.