Castelló es una de los dos ciutats espanyoles que mes propostes de transparencia aporta

169
La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha reconegut la tasca de l’Ajuntament de Castelló en matèria de Transparència i Participació Ciutadana, tal com es recull en l’informe que realitza l’entitat periòdicament per establir la situació de les administracions públiques en aquesta matèria. La informació compartida a través de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, grup que analitza la feina dels ajuntaments, estableix que el de Castelló és un dels dos que més projectes de bones pràctiques ha aportat fins ara. En total, el consistori castellonenc ha estat reconegut dins de l’informe de bones pràctiques per sis iniciatives. Es tracta de les següents: ‘On van els meus impostos?’, El Pla de Govern Municipal, les Consultes Ciutadanes, l’Observatori Estadístic de la Ciutat, la nova versió del Servei de Manteniment de la Ciutat i la subscripció de la contractació menor. Només un altre ajuntament, el de Cornellà de Llobregat, està al nivell d’aportacions del consistori castellonenc, també amb sis.

D’aquesta manera, la Federació reconeix els esforços que tant la Regidoria de Transparència i Modernització, de la mà del responsable Ignasi Garcia, com la de Participació Ciutadana, amb Ali Brancal, estan duent a terme per oferir qualsevol informació municipal a la ciutadania.

I és que sense aquest esforç no s’entén, per exemple, la posada en marxa aquesta setmana del sistema de participació ciutadana en les sessions plenàries. Així ho ha destacat el regidor Ignasi Garcia, que ha assegurat que “les diferents àrees del govern municipal de Castelló treballen per atendre la creixent demanda de la ciutadania de poder accedir a tota la informació del ple”.

El sistema de participació ciutadana en els plens és una de les iniciatives més demandades que “a partir d’aquesta setmana s’ha convertit en realitat gràcies al treball dels tècnics municipals ia la voluntat d’aquest equip de posar a disposició dels veïns, els col·lectius i les empreses diferents eines perquè la seva veu pugui ser escoltada per tots els representants polítics “. Una altra de les iniciatives més amb més èxit, pel que fa a Transparència, impulsada per l’equip de govern de Castelló és l’Observatori estadístic de la ciutat, “un espai on els veïns i les veïnes poden trobar tot tipus d’informació actualitzada de Castelló”.