Castelló es convertirà en la capital valenciana de la cultura a partir de demà amb la fira Trovam!

105

Un debat amb mig centenar de professionals, ‘showcases’ amb grups com novembre Elèctric o Inèrcia, fins a 60 actuacions i espectacles ininterrompudes en diverses ubicacions … Tot això sumat al fet que Castelló es convertirà, durant quatre dies, a la capital valenciana de la cultura fan de la III Fira Valenciana de la Música trovam! el projecte més ambiciós de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló per reivindicar la producció artística professional al País Valencià. La iniciativa és també l’eix fonamental sobre el qual aquest equip de govern vertebra la creació musical i artística del territori.

Trovam! comença aquest dijous amb la inauguració, a les 10.30, i el debat amb professionals que es durà a terme a les 11.00 a l’auditori. La sessió abordarà les noves polítiques musicals valencianes i s’emmarca dins dels objectius, tant del govern autonòmic com de l’Ajuntament de Castelló, de promoure la cultura professional i de qualitat sempre incloent els productors de la nostra terra. La regidora Verònica Ruiz, responsable de l’àrea de Cultura a la ciutat, ha reiterat que “la cultura ha de ser de tots i per a tots, de manera que el nostre treball, des dels departaments d’aquest àmbit sigui capaç de superar la mentalitat dels governs anteriors per donar cabuda a allò que veritablement ens defineix com a ciutadania, que són els creadors i les creadores de la nostra terra “.

Final del formulari

Reprenent les propostes de debat, les taules rodones del trovam! estaran obertes al públic interessat i en elles es tractaran temes com les noves polítiques musicals valencianes, la presentació de l’Estudi de la Música Valenciana, el foment de la visibilitat de les dones dins de la indústria musical, les Musiccitiesi el valor de la música al desenvolupament dels territoris, els camins de la internacionalització, els circuits estatals, els drets d’autor, associacionisme, dret a actuar, l’activitat en el món musical “per amor a l’art” i la música dins de la literatura.

A més, hi haurà presentacions sobre màrqueting musical, els mecanismes de circuits com Girando Por Salas (GPS), es donarà a conèixer les primeres novetats de les properes edicions de festivals com Benicàssim Blues i Feslloch, el cicle Circuit Musical de Castelló i Taller 360º a la producció Musical.

Totes les xerrades tindran lloc a la sala de premsa de l’Auditori de Castelló i s’integren dins d’una programació que inclou més de 60 actuacions musicals en directe. També es fixen llocs de trobada entre els diferents sectors del món cultural, buscant l’intercanvi d’experiències i projectes dins d’una fira que en aquest 2016 uneix esforços i infraestructures dels dos esdeveniments existents a la ciutat: trovam! i Pro Weekend. No faltarà la Zona Market, on es podrà adquirir material dels grups i solistes inscrits.

El preu d’entrada per al públic en cadascuna de les quatre jornades és de dos euros, amb la possibilitat d’adquirir un abonament per a tot el trovam! -Pro Weekend per cinc euros. L’única excepció dins de l’Auditori correspon al concert inaugural del dijous 10 (20:30), a càrrec de Manel i de Júlia, amb preu de 12 euros.

La part corresponent a la Fira trovam! es desenvoluparà en diferents escenaris de la ciutat, a més del propi Auditori, com el Teatre del Raval i al Teatre Principal. En els espais públics a l’aire lliure de la PlaçaMajor i la Plaça Santa Clara seran gratuïts.