Castelló en Moviment proposa a la resta de grups polítics una Declaració Institucional contra el maltractament animal

487

La passada nit del 30 de juny es van embolar sis toros en el marc de les festes de Sant Pere al Grau de Castelló. En les imatges difoses per les xarxes socials per l’associació animalista, AnimaNaturalis, es mostra com els van embolar de manera simultània dins de la caixa d’un remolc d’un camió de transport de bestiar.

L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, considera, igual que aquest col·lectiu en defensa dels animals, que aquest acte pot violar el Reglament i la Llei de Protecció Animal de la Comunitat Valenciana. Davant aquests fets la formació municipalista ha proposat a la resta de grups del consistori municipal una Declaració Institucional per a condemnar el que defineixen com “un flagrant cas de maltractament animal”. Aquesta proposta es debatrà entre tots els grups polítics el dilluns 10 de juliol a la junta de portaveus.

La proposta de Castelló en Moviment apunta a la permissivitat de l’Ajuntament, ja que finança mitjançant el Patronat de festes part de les despeses dels toros. “L’assegurança, el veterinari, el metge i l’ATS, el certificat de les barreres, el lloguer
dels cadafals, així com la megafonia estan pagades amb diners públics, tot i l’oposició que hem mostrat des del nostre grup polític “ha assenyalat el seu portaveu, Xavi del Senyor. A continuació ha afegit que “els diversos regidors implicats no es poden desentendre de la seva responsabilitat”. A més, Del Senyor ha recordat que el seu grup polític va avisar d’aquest acte al govern municipal abans que es produís.

La Declaració Institucional demana a l’òrgan competent de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló que no permeti festejos taurins que puguin incórrer en maltractament animal, i, faci complir la normativa davant allò actes que es poden considerar maltractament animal.