Castelló en Moviment demana revisar les mesures contra la pobreça energetica de l’Ajuntament

218

Tal com va explicar l’edil de Castelló en Moviment, Pau Beltrán, en el ple de l’Ajuntament del passat novembre, la formació municipalista es va assabentar del cas d’una família castellonenca que ha patit en diverses ocasions el tall del subministrament elèctric i d’aigua.

Els municipalistes, els quals van informar de la situació d’aquesta família a l’Ajuntament, assenyalen que aquest cas es va produir per la falta de comunicació entre les subministradores i l’Ajuntament, de manera que la formació ciutadana considera necessari una revisió dels convenis signats per l’Ajuntament amb aquestes grans companyies: Endesa, Iberdrola, Gas Natural-Fenosa i Facsa. «Considerem que aquestes empreses han d’adquirir el compromís d’informar els Serveis Socials dels talls abans què es produeixin, i així es milloraran les actuacions contra la pobresa energètica» assenyala el regidor Xavi del Senyor.

De fet, el regidor de l’àrea de Benestar Social va reconèixer en el plenari que aquestes companyies no notifiquen els casos a temps, el que obstaculitza evitar el tall del subministrament. Aquest fet ha portat a l’agrupació municipalista a qüestionar els convenis per buscar la seva millora, ja que «aquestes grans companyies també han de contribuir a garantir l’accés a aquests béns de primera necessitat: aigua, gas i llum».

Des de la formació ciutadana han recordat que segons l’última Enquesta de condicions de vida, la taxa de pobresa energètica del 2015 va registrar una incidència del 10,6%. Per al portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Senyor, «el dret a l’habitatge va acompanyat del subministrament d’energia i aigua, només així podem parlar d’un habitatge confortable i segur».