Castelló en Moviment demana posar en marxa les mesures contra la contaminació

150
Al fil del debat generat per les mesures que l’Ajuntament de Madrid ha posat en marxa per reduir la contaminació atmosfèrica, Castelló en Moviment ha recordat que segueix pendent desenvolupar a Castelló les propostes que el Pacte del Grau contempla al respecte. L’edil municipalista, Xavi del Senyor, ha declarat que «cal desplegar la capacitat de l’administració local per millorar la qualitat de l’aire i la salut de la ciutadania».

El portaveu de Castelló en Moviment ha incidit en les particularitats d’aquesta problemàtica al Grau de Castelló a causa de la proximitat de les multinacionals que «emeten gasos contaminants i molt males olors» des del polígon del Serrallo. Considera que la responsabilitat dels càrrecs públics és frenar i posar en marxa mesures per reduir aquesta contaminació. «Les empreses del Serrallo generen un ambient tens entre els veïns que vivim tan a prop d’aquestes instal·lacions» s’ha esmentat en referència a les olors i la contaminació.

A més, ha qüestionat el paper de l’equip de govern de l’Ajuntament. És del Senyor opina que «hi ha un total desinterès per la contaminació del Serrallo». L’edil es refereix a l’anunci d’ampliació de la multinacional UBE, just la principal instal·lació del sector químic emissora de gasos d’efecte hivernacle al País Valencià, segons va publicar Ecologistes en Acció. El portaveu considera que «les multinacionals que contaminen l’aire i perjudiquen la salut del Grau no haurien de ser just les més aplaudides».