Castelló en Moviment aposta per fer front a la feminització de la pobresa

239

La “feminització de la pobresa” és un concepte que ha pres rellevància per analitzar les conseqüències socials de la crisi econòmica. Es tracta d’una de les problemàtiques socials que Castelló en Moviment vol posar a l’agenda del govern municipal. En paraules de l’edil Anna Peñalver «es pensa que les vides de les dones estan millorant, però ens trobem que és fals. Hi ha un creixent empitjorament de les seves condicions de vida ».

Entre les partides que la formació assembleària negociarà amb l’equip de govern per al pressupost del 2017, s’inclou un estudi de la situació de vulnerabilitat social de les dones de la ciutat i les seves causes, per dissenyar una estratègia que corregeixi aquesta desigualtat. «Acabar amb la bretxa salarial, analitzar les necessitats específiques de les dones en matèria d’habitatge o pensar estratègies contra l’atur femení i la precarietat en sectors laborals altament feminitzats, són passos indispensables per fer front també a la violència de gènere» assenyala la regidora municipalista. Segons diversos estudis internacionals, les dones tenen un major risc d’exclusió social vinculada a la pobresa.

També negociaran una partida per estudiar la situació dels cura en la ciutat, els recursos disponibles i el repartiment dels usos del temps entre homes i dones. Aquestes tasques de cures, sovint no remunerades, són una de les causes del desigual repartiment de la riquesa entre homes i dones. En conseqüència, les retallades en els serveis públics dels darrers anys, han contribuït a augmentar la bretxa de renda vinculada al gènere.

Per Castelló en Moviment, aquests dos estudis haurien de formar part indispensable d’un Pla Director d’Inclusió Social, que ha de marcar les directrius per a una estratègia integral contra l’exclusió social i la precarietat, agreujades amb la crisi d’un model de creixement obsolet.

«No podem ignorar aquest tipus de desigualtats, que es donen a la nostra ciutat com qualsevol altra. En ciutats com Barcelona i Saragossa ja han començat a caminar en aquest sentit, amb la col·laboració de les associacions de la societat civil fa anys que treballen el tema »ha declarat Anna Peñalver.