Castelló en Moviment anima a la ciutadania a continuar mobilitzant-se per a paralitzar la MAT

140
Aquesta setmana la Plataforma No a la MAT de les comarques de Castelló ha lliurat al Parlament Europeu a Brussel·les la petició per aturar el projecte de l’empresa «Xarxa Elèctrica». Des de la agrupació ciutadana, Castelló en Moviment, mitjançant les declaracions del seu portaveu, Xavi del Senyor, han mostrat el seu suport a les accions que la Plataforma està realitzant «mostrant que la ciutadania organitzada és la millor garantia perquè els interessos del sector energètic no es posin per sobre de la salut i el medi ambient ».

A més, aquesta setmana s’ha fet públic el dictamen desfavorable de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental al projecte presentat. Aquest dictamen, signat per Salomé Arnal, sotsdirectora general d’Avaluació Ambiental, insta a «Xarxa Elèctrica» a redactar un nou projecte que contempli el desmantellament de la línia actual. Aquesta notícia ha estat valorada per l’edil del Senyor com a positiva «perquè frena el projecte de la MAT».

Tot i així, el regidor municipalista ha encoratjat a les diverses entitats mobilitzades per aturar la MAT a que estenguin la seva solidaritat a la resta de pobles de les comarques de Castelló. «És important actuar des d’una visió supramunicipal ja que es tracta d’un problema que ens afecta des de Morella fins a Castelló. Es tracta d’estendre la solidaritat entre pobles, i pensar en global tal com està treballant la plataforma »ha declarat del Senyor.