Castelló dóna un pas més en la seva aposta per revitalitzar el parc Ribalta

83

ello. L’Ajuntament de Castelló ha licitat el projecte que permetrà recuperar el servei de quiosc i rehabilitar els banys públics. “Aquest emblemàtic parc no només és el pulmó verd de la ciutat, també és un espai botànic únic que volem recuperar per a la ciutadania i potenciar el seu ús social”, ha recordat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

El pressupost d’aquesta actuació, una de les incloses dins de les inversions financerament sostenibles de 2016, ascendeix a 200.000 euros. La primera edil ha explicat que les obres a executar permetran instal·lar un quiosc-bar amb terrassa a la caseta del pou i ubicar banys públics a la planta baixa de l’colomar, en l’entorn de l’estany. Per la seva banda, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha defensat que “aquesta actuació, les millores en jardineria i la dinamització cultural i recreativa que periòdicament acull el Ribalta persegueixen potenciar el paper del parc com a punt de trobada i espai viu”.

El termini per presentar propostes finalitza el 30 de novembre i el període d’execució de les obres és de quatre mesos. El projecte inclou la intervenció sobre les dues edificacions ja existents: la caseta del pou i el colomar. En el primer s’instal·larà un quiosc-bar, compost per cuina, barra i zona de públic per 10-12 persones amb almenys dues taules, destinant el porxo que protegeix l’accés a l’edifici a terrassa, amb taules i cadires que es puguin emmagatzemar a la zona de públic quan el bar romangui tancat. L’actuació paral·lela consistirà en la rehabilitació dels lavabos públics situats a la planta baixa de l’colomar adequant-los a la normativa sobre accessibilitat.

Pel que fa a les obres a executar, es projecta desmuntar l’actual coberta a dues aigües de teula ceràmica plana, rehabilitar l’estructura de fusta que la suporta, i dotar-la de la impermeabilització, aïllament tèrmic i protecció contra el foc. També se substituirà la porta d’accés a la caseta, es restaurarà la fusteria i els vidres de les finestres. Les façanes de l’edifici han de ser objecte de neteja i protecció antigraffiti, i s’instal·larà un sistema per l’allunyament d’aus.

En la intervenció al colomar per a la seva adequació com serveis higiènics del quiosc, es projecta la substitució total dels dos porxos actualment existents a la planta baixa, la col·locació de revestiments ceràmics en parets i de mosaic antilliscant en sòls dels dos espais destinats a lavabos; la restauració de finestres i reixes amb substitució del vidre; la substitució de portes; i la restauració, neteja i tractament anti-graffiti del revestiment exterior de la planta baixa i de la torre, a la qual s’aplicarà tractament de pintura i en la qual s’instal·larà un nou sistema per l’allunyament d’aus.