Castelló busca la implicació de la ciutadania en la lluita contra la violencia de genere

97

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló ha presentat aquest dilluns els actes previstos per conscienciar a tota la ciutadania en la necessitat d’aturar la xacra de la violència masclista. Amb la commemoració mundial del proper 25 de novembre, des de Castelló es duran a terme diferents actes que busquen donar visibilitat al problema i implicar tota la població de la ciutat.

Segons la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament, Ali Brancal, “tots hem de ser co-responsables per aturar el problema, no només les institucions; cal que la ciutadania s’impliqui i sigui cada vegada més conscient de les formes per conèixer, prevenir i frenar les agressions contra les dones “. Per aquest motiu, el lema de les activitats d’aquest any, ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’, inclou un missatge amb el qual implicar tota la població. Així, aquesta activitat consistirà en omplir el Passadís de les Arts de flors de paper el pròxim dia 18. “Hem volgut utilitzar aquest joc de paraules per associar el paper de la ciutadania amb el material amb el que estem fent les flors que cobriran tot el passadís en un acte molt bonic i participatiu “, ha assegurat Brancal. Com a dada, 36 col·lectius amb prop de 800 persones han estat els encarregats de dur a terme els treballs manuals per comptar amb totes les flors necessàries amb les de revestir l’entorn.

Tal com ha destacat la vicealcaldessa i regidora, “els tallers no només s’han centrat en elaborar flors de paper, al contrari, el contingut d’aquestes activitats que, des del Servei d’Igualtat, han recorregut cada racó de la ciutat ha inclòs un treball previ per donar a conèixer diversos conceptes relacionats amb la violència masclista “. A més, Brancal ha afegit que “hi ha molts conceptes i problemes que resulten evidents, però la majoria, com ara els micro-masclismes, ens poden arribar a passar desapercebuts i cal que incidim en ells per prevenir els negatius efectes sobre la salut física , mental i sexual que poden tenir “. L’horari de la jornada ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’ serà des de les 11.00 fins a les 18.00 hores i està oberta a tota la ciutadania. El gruix de la iniciativa consistirà en anar col·locant les flors ja elaborades per tot el Passadís de les Arts, tot i que, segons s’ha avançat durant la roda de premsa, “hi haurà una taula durant tot el dia perquè les persones que vulguin fer flors, també puguin fer-les “, en paraules de la regidora d’Igualtat.

“El treball per aturar la violència masclista i per implicar tota la ciutadania en la lluita contra qualsevol agressió a les dones és prioritària per a aquest equip de govern. Per això, comptem amb el treball del servei d’Igualtat, que porta a terme constants activitats amb tots els col·lectius de la ciutat per conscienciar, prevenir i ajudar aquelles persones afectades “, ha explicat Brancal. Cal recordar que l’activitat prevista per aquest divendres ja es va dur a terme l’any passat en la setmana prèvia al 25N, quan es van teixir els arbres del Passadís de les Arts. La bona acollida i l’elevada participació durant la jornada de 2015 ha incentivat l’Ajuntament a plantejar la proposta d’aquest any, que tindrà un missatge “optimista i de voler construir un marc social on no hi hagi cabuda per a la violència contra les dones”, de acord amb les paraules de Reis Santamaría, del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló.