Castelló acollirà aquest proper cap de setmana, la la XXVIII Fira de Minerals

483

Vicent Sales (El regidor de Cultura) ha presentat aquest matí la XXVIII ‘Fira de Minerals de Castelló’, que organitza el ‘Grup GEODA’ i que se celebrarà a la plaça Santa Clara el 21 i 22 de febrer. Al costat del regidor han comparegut Diego Ràmia, president del ‘Grup GEODA’, i Manuel Canseco, professors i membres del Comitè organitzador de la Fira que avui presentem.

Sales ha comentat que “el disseny i desenvolupament tècnic de la Fira ha estat, des dels seus inicis, fruit de l’impuls i el treball constants d’aquesta associació. El ‘Grup Geoda’ té, entre altres, els objectius de fomentar l’interès i el coneixement del món geològic a la nostra capital “.

“La ‘Fira de Minerals de Castelló’ s’estableix a la plaça Santa Clara l’any 1993 i allà s’ha mantingut tots aquests anys com a cita imprescindible per als aficionats al seu estudi i col·leccionistes”.

L’edil ha apuntat també que “comptarem amb Fins a 39 participants entre col·leccionistes i col·lectius de la Comunitat Valenciana, de diversos punts d’Espanya i de països com el Marroc, Perú, Andorra o Bòsnia i Hercegovina, que se citen a Castelló per promoure l’interès i el coneixement sobre mineralogia “.


En nom del ‘Grup Geoda’, Manel Canseco ha explicat com “la ‘Fira de Minerals’ comptarà amb una gran diversitat pel públic i molt bon ambient”.

Canseco ha volgut destacar “l’impacte econòmic positiu que tindrà aquesta fira ja que ve gent d’altres llocs d’Espanya, amb un autobús de gent de Madrid, a disfutar d’aquest cap de setmana a la Fira de Minerals ‘i també de la nostra ciutat . Gent que arriba de Múrcia, Andalusia, Aragó i, sobretot, des de Catalunya “.


Com a novetats “podem destacar unes pissarres d’Olocau del Rei i bastants novetats de la part de la província de València, on últimamemente també s’estan trobant interessants troballes. De Piedrahita (Àvila), també podrem veure unes mostres molt interessants “.

Manel Canseco ha apuntat que “la XXVIII ‘Fira de Minerals de Castelló’ també servirà per presentar la revista ‘Paleomina’ que edita una associació de la localitat de Sant Vicent del Raspeig”.

La inauguració anirà a càrrec de l’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, a les 11:00 h. del matí del dissabte 21 de febrer.

Vicent Sales ha volgut insistir finalment que “des de l’Ajuntament, la Corporació Municipal, vol agrair el ‘Grup Geoda’ el seu esforç per oferir, any rere any, aquesta ‘Fira de Minerals’ que creix pel que fa a prestigi nacional i internacional i que molts aficionats ja tenen marcada en vermell en el seu calendari i que converteix la nostra ciutat en la capital de la geologia i mineralogia a nivell nacional durant aquest cap de setmana “.