Carreras “La situació urbanística que queda després de 24 anys de govern del Partit Popular és de caos absolut”

423

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha volgut denunciar avui la situació de “caos urbanístic” que, segons ella, queda després de 24 anys del Partit Popular: “La situació urbanística que queda després de 24 anys de govern del Partit Popular és de caos absolut, sense haver sigut capaços d’aprovar ni un sol PGOU legal en tot aquest temps que ha provocat un creixement inconnex i uns serveis públics insuficients. Aquesta és l’herència que rebem tots els castellonencs i castellonenques del Partit Popular i que després de 2015 haurem d’arreglar des d’un govern d’esquerres”.

Així mateix, la regidora va voler parlar de la proposta de PGOU realitzada pel PP: “Tot i que el PP ja sap que no seguirà al capdavant d’aquest Ajuntament, no ha volgut anar-se’n sense fer una última proposta absurda que no tindrà temps a aprovar. L’última proposta parlava de fer créixer la ciutat fins a acollir a 230.000 habitants l’any 2032, ressuscitant l’il·legalitzat PAI Mestrets i continuant amb l’aposta pels PAIs a l’extraradi, quan resulta que les últimes dades demogràfiques parlen de què la població no només ha deixat de créixer, sinó que s’està reduint. En aquest punt, la nostra aposta és clara: Volem un PGOU de creixement 0 i que es dedique a ordenar adequadament el que ja tenim”.

En aquest sentit, la representant d’esquerres va voler explicar que estem davant d’una proposta que és completament viable: “Quan parlem d’un PGOU de creixement 0 no ho fem perquè sí, sinó perquè en un context de pèrdua de població a la nostra ciutat es calcula que n’hi ha més de 15.000 vivendes buides, un nombre escandalós enfront del qual el PP no ha volgut actuar. Així, creiem que el prioritari és actuar sobre les vivendes existents promovent la rehabilitació de vivendes, com ja vam proposar des d’Esquerra Unida en una moció que, tot i haver-se aprovat, no s’ha dut a terme. A més, és prioritari ordenar altres aspectes com ara la mobilitat, l’espai públic o les zones verdes, pensant en la ciutadania i no en les grans empreses constructores i immobiliàries”.

Finalment, Carmen Carreras va voler acabar parlant del vessant social de l’urbanisme : “Des d’Esquerra Unida considerem que l’error més greu que ha comés el PP en tots aquests anys ha sigut el d’oblidar la funció social de la vivenda i, per tant, no haver creat un parc de vivenda pública municipal per a lloguer i d’una mida suficient. Però, no només parlem de tindre poques vivendes socials municipals, sinó que potser és encara més greu que l’Ajuntament no reclame a la Generalitat la rehabilitació de les 101 vivendes socials que té buides a la nostra ciutat, o que no reclame públicament saber que va passar amb les vivendes socials que van desaparéixer quan l’IVVSA es va transformar en l’EIGE. Davant el drama actual de la vivenda, aquesta forma de menysprear a les persones amb necessitats d’habitatge és un dels motius pels quals el PP abandonarà ben aviat el govern municipal”.