Carmen Carreras s’ha reunit amb l’associació veïnal del Raval Universitari

462

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha aprofitat la seua reunió amb l’associació veïnal del Raval Universitari per a denunciar que el seu grup, de la mateixa forma que l’associació, no es creurà les promeses de Bataller en relació al nou col·legi del Raval fins que ho veja: “De moment, tot el que ha dit Bataller no són més que promeses, igual que el que porta fent des de fa anys tant ell com Vicent Sales. Per aquest motiu, des d’Esquerra Unida només ens creurem que el centre estarà per al pròxim curs quan veiem la publicació al DOGV, qüestió que no està tan clara si succeirà abans que acabe la legislatura”.

En aquest sentit, la regidora va voler explicar que el seu grup considera positiu que els arquitectes hagen realitzat l’informe preceptiu sobre la situació del centre, però considera aquest pas insuficient: “El primer que farem dilluns a les comissions informatives serà demanar aquest informe dels arquitectes per tal de veure quines són aquestes obres puntuals, a banda de la baixada dels sostres, que calen fer al centre per comprovar que veritablement s’adequa a les necessitats d’un col·legi, que és el que veritablement preocupa a l’associació veïnal. Però, volem anar més enllà i demanar que s’elabore com més aviat millor l’informe de necessitats econòmiques, que és el pas previ a la consignació pressupostària. En qualsevol cas, si de veritat aquesta és tota l’obra que calia fer, resulta incomprensible que hagen esperat tots aquests anys a fer-la”.

De la mateixa forma, la representant d’esquerres va voler explicar que és fals que aquest nou centre millore la situació del Raval Universitari: “Volem deixar clar a la ciutadania que, tal com ho ha projectat el PP, aquest nou centre no solucionarà els problemes del barri del Raval Universitari. En aquest barri existeixen grans necessitats educatives, i per a això el que cal és crear noves unitats educatives, i no repartir les existents en dos centres diferents. En aquest sentit, la creació del nou centre només aconseguirà reduir la concentració de xiquets i xiquetes a un mateix centre, però és probable que alguns d’ells encara hagen d’anar a centres fora dels seus barri. És per això que des d’Esquerra Unida demanem la creació d’aquesta tercera línia, o almenys que s’habilite una línia extra mentre n’hi haja xiquets i xiquetes que no puguen estudiar a un centre del barri”.

D’altra banda, la portaveu municipal va voler explicar un altra de les reivindicacions de l’associació veïnal, que és la de la nomenclatura: “Una qüestió simptomàtica de la forma d’actuar del PP és la d’haver proposat un nom per a l’escola del Raval Universitari sense ni tan sols parlar amb l’associació de veïns i veïnes que porta any demanant-la. Aquesta associació havia acordat que, seguint el Pla d’Igualtat Municipal, totes les noves infraestructures o carrers tingueren obligatòriament nom de dóna, fet que les honra. Així, una qüestió tan simple que podia haver-se consensuat s’ha transformat en una font de conflicte completament innecessari. Arribats a aquest punt, demanarem al regidor Vicent Sales que es reunisca amb l’associació veïnal i mire com arreglar el problema que ell a soles ha creat”.

A més a més, la regidora va voler traslladar les demandes de l’associació en relació al transport públic: “Des de l’associació veïnal del Raval Universitari ens han traslladat moltes queixes sobre la mobilitat i el transport públic. Així, no entenen perquè amb el bitllet senzill del Tram no es poden fer transbordaments, o perquè no n’hi ha informació sobre els horaris de pas dels autobusos. Però, el problema més greu és una freqüència de pas dels autobusos insuficient, que acaba a les 21:00 els caps de setmana i que pràcticament desapareix al mes d’Agost amb l’excusa del tancament de la universitat. Al barri del Raval Universitari la gent continua vivint, inclús en Agost, per molt que al PP li semble inversemblant. A la propera comissió informativa traslladarem totes aquestes queixes i demanarem que es prenguen mesures per a solucionar-les”.

Per últim, Carmen Carreras va voler aprofitar per a recordar al PP que encara queden altres infraestructures a banda del col·legi de les quals el PP no ha dit res: “Al PP volem aprofitar per a recordar-li que el nou col·legi no era, ni de bon tros, l’única demanda de l’associació de veïns i veïnes del Raval Universitari en relació a les infraestructures. El creixement demogràfic exigeix de la mateixa forma un nou centre de salut i no un simple ambulatori, del qual el PP ni tan sols ha parlat, i encara continua pendent el punt de lectura, que es realitza al local de l’associació en no tindre una altra ubicació. L’última infraestructura sol·licitada ha sigut un pont que connecte el barri amb el sector oest creuant el riu sec i que va ser desestimat als pressupostos participatius per manca de pressupost. Des d’Esquerra Unida ens comprometem a pressionar al PP per tal que porte a terme aquestes infraestructures, i ens comprometem com a organització política a treballar per tal que siguen una realitat a partir de 2015, un cop el PP haja abandonat el govern”.