Carmen Carreras presenta una declaració exigint el compliment de la legislació laboral

456

Carmen Carreras (La regidora d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha presentat una declaració Institucional per al proper Plenari, exigint el compliment de la legislació laboral. “El sector de la taronja, tant en l’activitat en el camp com en els magatzems de manipulat, és una activitat econòmica i una font d’ocupació molt important a les nostres comarques. No obstant això, en els últims anys s’han deteriorat molt les condicions laborals, tant en el camp com en els magatzems, arribant en molts casos a incompliments sistemàtics de la legislació laboral i a abusos que pateixen els treballadors i treballadores. Des d’Esquerra Unida considerem que és necessària la col·laboració de tots, també dels ajuntaments, per avançar cap a condicions decents d’ocupació en aquest sector tan important de la nostra activitat econòmica, i com a mínim perquè es respecten i compleixin sempre les condicions laborals establertes en la legislació i en les normes laborals vigents, així com en els convenis col·lectius”.

Així mateix, es per totes aquestes raons Esquerra Unida ha proposat al Plenari de l’Ajuntament de Castelló l’adopció d’algunes mesures que ajuden a impedir que aquests fets continuen succeint. ”Volem que el Ple de l’Ajuntament de Castelló expresse la seva solidaritat amb tots els treballadors i treballadores de la taronja, demanant que totes les empreses del sector facen la contractació directa des de les mateixes, sense passar per intermediaris o ETTS, qüestió totalment innecessària amb la quantitat d’atur existent i que suposa el fet de peregrinar dels treballadors i treballadores d’unes localitats, i comarques, a altres. De la mateixa forma, aquest Ajuntament hauria de demanar a totes les empreses del sector taronger el compliment de la legislació laboral i el respecte a condicions dignes de treball, i comprometre’s a fer tot el que estiga al seu abast per aconseguir aquestes condicions decents d’ocupació”.

Per ultim, Esquerra Unida també considera que des de l’Ajuntament es pot incidir encara més per fer complir la legalitat en aquest sector. Carreras: “L’Ajuntament de Castelló hauria de sol·licitar a la Inspecció de Treball un major i millor control de l’activitat laboral en el sector de la taronja, tant en el camp com en els magatzems de manipulat, perquè siga efectiu el compliment de la legislació i les normes laborals vigents”.