Carmen Carreras “L’associació Amics de la Natura no va pagar cap taxa pel mercat medieval organitzat al mes de desembre del 2014”

496

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha denunciat avui que l’associació Amics de la Natura no va pagar cap taxa pel mercat medieval organitzat al mes de Desembre: “No podem entendre que una associació que cobra als i les artesanes que posen llocs de venda a les seues fires no haja de pagar taxes com qualsevol altra organització. L’ordenança sobre ocupació de via pública és clara en aquest sentit, i tothom té l’obligació de complir-la. El fet que a aquesta associació en concret no se li obligue mentre a altres sí constitueix una discriminació que és inacceptable que vinga d’una administració pública”.

Però, la regidora va voler deixar clar que no ha sigut l’únic cas denunciat pel seu grup: “Des d’Esquerra Unida ja vam denunciar al mes de desembre que el Mercat Nadalenc, gestionat per la regidoria de Cultura de la qual és responsable Vicent Sales, no pagava cap taxa però que, a més a més, no n’hi havia cap procediment d’adjudicació, sinó que aquesta sembla que la fa el mateix Vicent Sales completament a dit, depenent de si ets o no amic. De fet, vam demanar que se’ns donaren les bases de contractació i se’ns va contestar que aquestes no existien i, de fet, no ens les han fet arribar”.

En aquest sentit, la representant d’esquerres va voler criticar també l’amiguisme entre el PP i Amics de la Natura: “Una altra qüestió que no entenem i que també hem denunciat reiteradament és que a l’associació Amics de la Natura se li adjudica de forma automàtica el Mercat Medieval i la Fira Alternativa, sense que cap altra organització puga presentar un projecte alternatiu i sense que n’hi haja cap mena de procediment de contractació. És a dir, el PP permet en les seues actuacions que una organització faça negoci sense pagar taxes i sense cap concurs. Aquestes formes són les pròpies d’una estructura clientelar i no la d’una administració transparent com hauria de ser l’Ajuntament de Castelló”.

Per últim, Carmen Carreras va voler insistir en el fet principal darrere de la seua denúncia: “El que estem denunciant és que, per molt que diga que és una associació, Amics de la Natura fa de fet un molt bon negoci en les seues fires i mercats, com es pot comprovar a la seua pàgina web amb el que cobren als i les artesanes que volen posar un lloc de venda a les mateixes. Sota la forma d’aportacions econòmiques voluntàries, el que està fent aquesta associació és cobrar un preu objectiu amb la voluntat de fer negoci. Però, volem acabar dient que estem més que disposats a retractar-nos si des d’aquesta associació ens porten uns comptes que justifiquen que no s’està obtenint cap benefici, perquè les notícies que nosaltres tenim de diferents artesans i artesanes és que rebre una factura de l’associació és “missió impossible”. Quan el PP surta del govern d’aquest ajuntament, sembla evident que des d’Esquerra Unida haurem de fer entrar no només llum sinó també taquígrafs que donen fe de tot el que ens podem trobar”.