Carmen Carreras “EUPV s’oposa a un nou quadre del rei al saló de plens de l’Ajuntament”

512

Carmen Carreras (La portaveu d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha criticat avui la presentació d’un nou quadre per al saló de plens del consistori: “Des d’Esquerra Unida vam rebre divendres la invitació a assistir a la presentació d’un nou quadre del rei, que anirà previsiblement al saló de plens i que serà del nou rei Felip VI. En aquest sentit, com a partit republicà volem anunciar que no assistirem a aquesta presentació, i apostem per reduir la presència del rei a les instàncies municipals al mínim legal i, per suposat, a eliminar aquestes disposicions legals i a modificar el nostre model d’estat mitjançant un referèndum entre monarquia i república”.

Així mateix, la regidora va voler explicar l’alternativa del seu grup al quadre d’enormes dimensions del rei Juan Carlos I que presidia el saló de plens: “Des d’Esquerra Unida sempre hem manifestat la nostra oposició a què un saló de plens municipals, on el que es representa és la voluntat política dels castellonencs i les castellonenques haja d’estar presidida per un rei no per un símbol de la nostra ciutat, com podrien ser el Fadrí o la Magdalena, entre d’altres. La presència del rei com a eix central de la vida política municipal és un despropòsit”.

Carmen Carreras va voler explicar, igualment, les preguntes que ja havia fet en aquest sentit: “Quan Juan Carlos I va abdicar, vaig veure al poc de temps com prenien les mides de l’antic quadre, i ja llavors vaig preguntar què anaven a fer amb aquestes mesures i per quin quadre l’anaven a substituir, i no vaig rebre cap resposta. Ja en aquell moment vaig proposar que no se substituïra per un nou quadre del rei, sinó per un altre quadre. Ara ens trobem amb què el quadre ja està fet, d’esquena a tots els grups municipals i oblidant que el saló de plens és la representació de la voluntat de la ciutadania a les urnes i no un lloc on el PP puga fer i desfer el que els dóna la gana”.

Finalment, Carreras ha volgut parlar del nou dibuix dels alcaldes que ha sigut cedit a l’Ajuntament de Castelló: “Pel que ens hem assabentat, un particular ha donat un dibuix dels alcaldes de Castelló, i el senyor Bataller, en un gest d’egolatria important, ha decidit posar aquest quadre a l’entrada de l’edifici de l’Ajuntament de Castelló. Al parer nostre, si l’alcalde vol posar una altra imatge seua, el que cal és que el pose al seu despatx, i no identificar a la corporació municipal amb cap persona concreta. Sembla que Bataller no té prou en emplenar de fotos seues el periòdic municipal i que ara necessita que se’l veja també a l’entrada de l’Ajuntament. A aquest pas, acabarà amb problemes greus de narcisisme