Carmen Carreras “EU Castelló demana amb una moció la il·legitimitat de part del deute municipal”

619

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha anunciat avui la presentació per part del seu grup d’una moció per la il·legitimitat de part del deute munipal: “el deute municipal de la nostra ciutat es va incrementar a causa del Pla de Pagament a Proveïdors 2012 impulsat pel Ministeri d’Economia i d’Hisenda. Aquest pla, Esquerra Unida ja el va denunciar en el seu dia al Ple municipal per seguir beneficiant la banca privada, ja que els bancs presten diners a l’ajuntament al 4,23% quan ells els van obtenir de l’estat a menys d’un 1%. Aquest diferencial és el que ens fa afirmar que estem davant d’un deute il·legítim, atés que ens haguérem estalviat aquesta diferència si el govern hagués deixat directament aquests diners als ajuntaments”.

Així mateix, Carmen Carreras va voler explicar l’impacte d’aquest Pla de Pagament a Proveidors en el deute municipal de Castelló: “El deute de Castelló va augmentar en més de 48 milions d’euros com a conseqüència de les factures que el PP havia deixat als calaixos durant molts anys i que van portar a situacions dramàtiques als diferents proveïdors de l’Ajuntament de Castelló. Ara continuem pagant aquesta nefasta gestió, atés que no s’ha pagat ni un sol euro d’aquests Pla, ja que els diners es començaran a tornar a partir de l’any que bé, precaritzant encara més la situació econòmica de l’Ajuntament i augmentant l’herència de deute que rebrà el pròxim consistori d’esquerres en Maig de 2015”.

Finalment, Carreras va voler acabar explicant el que demana en concret la seua moció: “El que demanem en la nostra moció és que el Ple Municipal considere il·legítims els interessos del “Plan de Pago a Proveedores 2012″ del Ministeri d’Economia i Finances, on s’han aplicat interessos del 4,23% que aquestes entitats financeres van obtenir a interessos inferiors a l’1%. Per aquest motiu, instem al govern municipal a quantificar la xifra total d’aquests interessos i a emprendre les accions legals necessàries davant la justícia espanyola, europea i internacional per aconseguir la nul·litat d’aquest deute il·legítim. La ciutadania no pot estar sotmesa als beneficis de la banca. Cal rescatar persones, no bancs”