Carmen Carreras anuncia de la presentació d’una declaració en suport a la ILP del CERMI contra el copagament

464

Carmen Carreras (La portaveu municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Castelló) ha anunciat avui la presentació per part del seu grup d’una declaració institucional en suport a la ILP del CERMI contra el copagament: “Des d’Esquerra Unida sempre hem manifestat el nostre suport a l’anomenada llei de dependència en tant que reconeixia com a dret objectiu l’atenció a les persones amb més dificultats i que fins llavors havien sigut deixades de costat per l’estat i pels organismes oficials. Però, el que no ens podíem imaginar és la manipulació perversa a la qual el PP ha sotmés aquesta llei al País Valencià”.

Així, la regidora vha explicat, que s’ha produït un autèntic boicot institucional per part de la Generalitat contra la Llei de Dependència: “La situació política que s’ha produït en relació a la dependència només pot qualificar-se com de boicot. La nul·la voluntat de la Generalitat i de les Conselleries d’aplicar correctament la Llei de Dependència ha sigut continua, amb llistes d’espera interminables, amb canvis en els graus de dependència injustificables, amb pagaments que no arribaven i amb un nombre increïble d’històries indignants, que van arribar al seu punt culminant en la introducció del mal anomenat copagament: L’obligació de fer pagar als i les dependents part dels serveis que reben gràcies a aquesta llei”.

La representant d’esquerres va voler explicar els motius que porten al seu grup a donar suport a aquesta iniciativa: “Des d’Esquerra Unida entenem que un dret objectiu, en el moment en què és sotmés al pagament d’unes taxes, deixa de ser un dret com a tal. Estem davant d’un repagament, donat que les persones dependents ja paguen tots els impostos que els corresponen i ara veuen, a més, que se’ls obliga a pagar una altra quantitat per una llei que va néixer amb l’objecte de millorar la seua vida i que, en la pràctica, ha suposat un calvari burocràtic i administratiu per tal de poder exercir uns drets que la llei els reconeix”.

Finalment, Carreras ha volgut deixar clara la postura del seu grup: “La nostra organització, Esquerra Unida, sempre ha mostrat el seu suport a les persones amb més dificultats. En aquest cas, ens trobem amb un copagament que ataca a totes les persones dependents, però que afecta molt especialment a aquelles en menys recursos econòmics, demostrant una doble discriminació inassolible. Per tant, nosaltres donem suport a la iniciativa del CERMI i ens posem a la seua disposició com organització per al que siga necessari. Però, pensem que no podem quedar-nos aquí, sinó que cal que l’Ajuntament de Castelló deixe clara la seua postura. Volem que el PP es retrate i diga públicament si vol donar un suport institucional a aquesta campanya o si, al contrari, tornarà a posar-se en contra dels col·lectius de discapacitats. Esperem que rectifiquen i que tots els grups polítics de l’Ajuntament participem conjuntament d’aquesta campanya del CERMI”.