Carmen Albert “l’Ajuntament de Castelló ofereix als seus veïns i veïnes el servei de ‘Biciregistro’

418

Carmen Abert (Regidora de mobilitat de l’ajuntament de Castelló) ha recordat avui que “l’Ajuntament de Castelló ofereix als seus veïns i veïnes el servei de ‘Biciregistro’, en col·laboració amb la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, de la qual forma part el consistori de la capital “.

La regidora ha recordat que “aquesta iniciativa consisteix en un sistema nacional de registre i identificació de bicicletes, que pretén fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport, aconseguir una disminució de robatoris i possibilitar la recuperació d’una bicicleta en qualsevol punt del país en cas de pèrdua o robatori .

En aquest sentit, Albert ha recordat que “l’ús de la bicicleta a Castelló ha experimentat un augment molt important en els últims, gràcies a iniciatives municipals com el sistema BICICAS’. Però aquest augment ha estat també dels desplaçaments amb bicicleta privada .

Abans de posar-se en marxa el servei ‘BICICAS’ els desplaçaments diaris que es realitzaven en bicicleta a la ciutat de Castelló eren de tot just 300. Avui podem dir amb orgull que superen els 6.000 usos diaris i la bicicleta s’ha convertit en una de les imatges més habituals a la nostra ciutat, contribuint a una Mobilitat Sostenible .


Com funciona el biciregistro


La regidora ha explicat que per registrar la nostra bici al Biciregistro’, cal donar-se d’alta com a usuari a la web www.biciregistro.es introduint les seves dades en el formulari. I una vegada que hagi creat l’usuari ha d’introduir les dades de la bicicleta que vol registrar juntament amb una o diverses fotografies de la mateixa i acceptar la declaració de propietat, a més de realitzar un pagament simbòlic en línia del registre a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta .

Aquest preu és de només 7 euros cada 10 anys“, ha apuntat.

La validació d’aquest registre es pot fer, presentant el DNI i portant la nostra bicicleta a un dels centres Validadorscom el Centre de Control de Mobilitat Urbana, al costat del Ajuntament de Castelló. També poden dirigir-se a les principals botigues de bicicletes de la ciutat, on també se’ls farà entrega dels adhesius especials que identificaran la bicicleta, amb el número de registre a manera de matrícula i que facilita la identificació de la bicicleta en cas de robatori o pèrdua .

Carmen Albert també ha volgut destacar que “dins de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, en la qual està Castelló, tenim ciutats com Madrid, Barcelona, Saragossa o Oviedo

Finalment, la regidora ha animat “als que els usuaris habituals de la bicicleta, ciclistes i qualsevol persona que tingui una bici conegui els avantatges d’aquest biciregistro i es doni d’alta per a una major seguretat en cas de pèrdua o de robatori de la seva bicicleta i que hi hagi més possibilitats de recuperar-la “