Cáritas Segorbe-Castello mostra els seus números i denuncia com la crisis accentua les desigualtats socials

464

Ahir al matí es va presentar a Castelló, la Setmana de la Caritat 2016, i la memòria de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, corresponent a l’exercici de 2016, amb la intervenció del delegat Episcopal a Càritas, Sergio J. Mendoza; i el director de Càritas diocesana, Juan Manuel Aragonés.

Càritas 130617 2Durante la roda de premsa de presentació, s’ha posat de manifest que la crisi potser hagi passat per a alguns però segueix fent molt de mal als que menys tenen. Perquè, com indicava el director de l’entitat, Juan Manuel Aragonés, “La crisi accentua les desigualtats”. Els que més tenien, han pogut patir … però els que menys tenien han consumit els seus recursos en tractar de tirar endavant ells i els seus familiars. I ara, quan alguns diuen que ja ha passat, “els pobres d’abans són encara més pobres”.

Des de Càritas, indicava Aragonès, s’ha actuat en el possible per intentar atendre totes les necessitats,

Les xifres del 2016: Des dels drets de les persones

Càritas recull en la seva memòria el que ha estat la seva activitat en números, però sempre des de la base que darrere de tot aquest balanç hi ha persones que lluiten i treballen pel dret de les persones. “Oferim la suma del treball, el sentit de comú-unió amb altres, fent comunitat diocesana, i això ho hem fet generant presència i anunci, des dels drets de les persones, que és la clau que ens permet transformar i aprendre a viure en comú. i aquestes són les nostres xifres amb rostre a la diòcesi de Sogorb-Castelló: 11.360 participants i 20.271 beneficiaris, atesos gràcies a la feina i generositat de 891 voluntaris, 1.104 socis, 325 donants, 122 treballadors, institucions i empreses, públiques i privades, sacerdots i comunitat cristiana.

Càritas 130617 5Hemos treballat per un desenvolupament humà integral, fent el possible per satisfer les necessitats, ajudant a les persones a trobar el sentit de la vida i la participació en la construcció d’una comunitat, que ha basat les seves relacions en la solidaritat, la comunió amb els germans i el diàleg fratern, que fa possible viure en pau.

Aquest balanç anual es converteix en un missatge d’esperança, on Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló manifesta la seva fe en Jesús i en la vida de servei que ens va ensenyar, proposant amb claredat el nostre missatge: “Estima i Viu la Justícia”.

Càritas també ha mostrat els seus comptes, en què destaca un descens de les subvencions i un increment de les donacions i aportacions privades.

Aragonès ha assenyalat en aquest sentit, que les dades no són negatius. No tenen constància que ves a Càritas, o que es margini a l’entitat pel seu caràcter religiós. L’important és que s’atengui a les persones i en aquest punt, les institucions estan destinant recursos per a això.

Sobre la taula hi ha moltes necessitats per resoldre, raó per la qual s’insta a la comunitat a incrementar la seva solidaritat i les seves aportacions.

Setmana de la Caritat

Segons han indicat aquesta setmana en la presentació i la Setmana de la Caritat: “Amor, Justícia i Fraternitat és la clau que transforma i alimenta l’esperança de les persones, aquesta és la proposta que la CEPS i Càritas amb motiu del Dia De Caritat

Conviden a ser en comú “perquè res del que és humà ens ha de ser indiferent, perquè tots som responsables de tots. Càritas proposa tornar a viure la necessitat de saber-nos comunitat de germans ”

Amb motiu de la celebració, el diumenge 18 de juny, del Corpus Christi Dia de Caritat, els Bisbes de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, en el seu missatge, insisteixen que “El redescobriment del nostre ésser comunitari és el punt de partida per superar els nostres interessos individuals, els comportaments autoreferencials i col·laborar amb el Senyor en la construcció d’un món en el qual l’experiència de l’amor de Déu ens permeti viure la comunió i construir una societat més justa i fraterna “.

“Cridats a ser comunitat” és el lema de la Campanya Institucional de Càritas, just en aquest temps on és tan necessari rescatar la necessitat de saber-nos comunitat de germans. Estimar i viure la justícia es fa possible des de la comunitat, des del fer xarxa amb altres, estem cridats aa prendre a viure en comú, a conviure en pau, a fer possible la justícia, la fraternitat entre totes les persones que habitem aquesta casa comuna .

Col·lecta i rendició de comptes

Juntament amb totes les accions de sensibilització, el Dia de Caritat és la jornada eclesial de l’any en què Càritas demana la col·laboració econòmica de tota la societat per a sostenir la seva activitat soci-caritativa. Per aquesta raó, totes les col·lectes dominicals d’aquest dia i de tots els primers diumenges de mes, es destinen a les més de 97 Càritas Parroquials, 6 Càritas Interparroquials i a Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló.