Camins del Penyagolosa reconeix la tasca de voluntaris i colaboradors en la promoció del patrimoni provincial

126

Camins del Penyagolosa, la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco impulsada per la Diputació de Castelló, ha celebrat aquest matí l’acte de cloenda de les ‘I Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals’. En aquest acte, que ha estat presidit per Vicent Sales, ha servit per reconèixer la tasca dels voluntaris i col·laboradors en aquesta iniciativa promocional del patrimoni provincial.

Aquestes jornades, que van tenir lloc el passat mes de setembre, van consistir en una sèrie de rutes guiades pels nou municipis que formen part del projecte, dissenyades per posar al descobert tot el seu patrimoni arquitectònic i natural. Aquestes mateixes, van ser articulades pels veïns voluntaris que van exercir com a guies per carrers, habitatges, cellers, molins, museus i paratges singulars davant l’atenta mirada de prop de 400 persones que van participar en la iniciativa.

L’acte celebrat aquest matí al Centre Cultural Obert de Les Aules, ha posat de manifest l’encomiable tasca que van exercir els voluntaris en aquesta activitat. Per això, s’ha volgut premiar la feina desinteressada que estan duent a terme per divulgar i posar en valor la riquesa del patrimoni dels seus pobles. Són prop d’un centenar de voluntaris els que han estat recollint signatures a favor de la candidatura i organitzant diferents activitats que s’han recaptat un notable èxit de participació.

Així mateix, en aquest esdeveniment, també s’han atorgat 33 reconeixements per la sensibilitat en la conservació d’edificis històrics particulars. Cal destacar que, durant els recorreguts realitzats al setembre, els tècnics de ‘Camins del Penyagolosa’ avaluar la importància dels elements constructius tradicionals dels immobles que alguns col·laboradors van obrir al públic per a l’ocasió.

El vicepresident primer i responsable de l’àrea de Cultura, Vicent Sales, ha participat en l’acte i ha afirmat que “els veritables protagonistes del projecte són els voluntaris i els propis veïns dels pobles d’interior de Castelló, que conformen la raó de ser del Govern Provincial. Aquests reconeixements són per a cadascuna de les persones que manté vives les seves tradicions i han cregut en ‘Camins’ des del primer moment, un projecte consolidat i integrador que promou la suma d’esforços per a la dinamització cultural i turística dels municipis de nostre ric interior “.