Camins del Penyagolosa es reunirà aquest proper dissabte, en Llucena del Cid

441
El Comitè d’Experts de la candidatura de Camins del Penyagolosa que impulsa la Diputació de Castelló per a ser reconeguda com a Patrimoni Mundial de la UNESCO es reunirà el proper dissabte 14 de febrer amb els veïns de Llucena per tal de seguir incorporant les aportacions als treballs que estan desenvolupant de catalogació de les ancestrals rutes dels diferents pobles a Sant Joan de Penyagolosa. La trobada participatiu tindrà lloc a les 11:00 hores en el Saló de la Ciutadania d’aquest municipi de la comarca de l’Alcalatén.

El diputat provincial de Cultura, José Luis Jarque, ha animat els veïns que “participin en aquesta reunió que pretén, no només informar-los del il·lusionant projecte que ha posat en marxa el nostre president, Javier Moliner, sinó el que és més important: conèixer la seva opinió, les seves aportacions a aquest, perquè una de les principals premisses amb les que neix Camins és que sigui un projecte de tots. Entre tots aconseguirem un major reconeixement a aquest entorn natural i cultural tan important, i això revertirà en majors oportunitats econòmiques per als pobles de l’interior de Castelló .


Generar valor afegit al territori

La declaració de béns com a Patrimoni Mundial és un reconeixement que atorga la UNESCO als llocs que posseeixen un valor universal excepcional. Per mitjà d’aquesta distinció es qualifiquen aquests béns com a universals, i el seu gaudi, protecció i cura passa a ser reconegut per tots els pobles del món, independentment del territori on estiguin localitzats.

La Diputació de Castelló, al costat del Comitè d’Experts, es troba immersa en la preparació de l’expedient de la candidatura a Patrimoni Mundial 2016, un procés que comptarà amb la implicació d’institucions i municipis per aconseguir aquest reconeixement. Això permetria que aquest entorn estigués millor cura, fos més conegut i per tant visitat, i suposés un recurs turístic molt important per dinamitzar econòmicament aquesta preciosa zona de l’interior de Castelló.