Cabanes ultima els preparatius per a la fira de Sant Andreu que es celebrarà del 25 al 27 de novembre

126
L’Ajuntament de Cabanes ultima aquests dies els preparatius per a la ‘Fira de Sant Andreu’ que se celebra a la localitat del 25 al 27 de novembre. L’edició d’enguany compta amb un complet programa d’activitats, mostres i tallers per a tota la família amb la participació de diverses associacions. El regidor responsable de Fires, Carles Mulet, ha assegurat que aquest any “tot i les limitacions per falta de temps i de pressupost, hem intentat optimitzar al màxim els recursos de l’ajuntament, evitar els malbarataments d’anys anteriors i invertir en programació. Mulet ha afegit: “És el punt d’inflexió d’una Fira que cada any anava a menys i que volem reviure. Després d’anys d’inèrcia, l’ajuntament ha fet un gran esforç per rellançar l’esdeveniment més característic i propi de Cabanes “.

La ‘Fira de Sant Andreu’ començarà a escalfar motors el dissabte 19 de novembre amb la inauguració de les exposicions de temàtica taurina organitzades per l’Associació Cultural Penya a els Galls ‘, una de talla en marqueteria policromada i una altra de dibuixos sobre la transhumància a la qual han participat nombrosos nens i nenes.

Els tallers marcaran el començament oficial de la fira el divendres 25 de novembre. Des de les 17: 30h, l’Avinguda del Maestrat es convertirà en seu de les activitats més variades qui s’acosten a Cabanes descobriran els diferents jocs de pilota valenciana en un taller pràctic. Tot seguit hi haurà un taller de creació tèxtil que acostarà al públic les tècniques manuals antigues més conegudes i en acabar, hi haurà un taller de meteorologia per a nens i grans amb la presentació del llibre “No disparar a l’meteoròleg” per part Joan Carles Fortea, meteoròleg de l’ tancada Canal 9 i actual home del temps de TV Mediterrani. Durant la tarda també s’obrirà al públic l’exposició de dibuixos de Rafa Castelló, la del I Concurs de dibuix infantil de l’A.C. Penya a els Galls ‘i la XI Mostra de Bonsais, un clàssic de la Fira de Sant Andreu. Tancarà el programa de divendres el concert, a les 20: 00h, de Sarau Folk a la carpa de l’Avinguda del Maestrat.

El dissabte 26 de novembre es reprenen els tallers amb el protagonisme del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca. ‘Un món invisible’ és el nom que s’ha escollit per donar a conèixer els secrets del Prat al llarg del cap de setmana. La inauguració de la Fira per part de les autoritats serà a les 11: 30h però, fins llavors, el matí estarà ocupat per xerrades i tallers; la primera a les 10: 00h parlarà d’agricultura ecològica a la comarca del Pla de l’Arc i comptarà amb una mostra de llegums organitzada per Biopenyagolosa i oberta a la participació del públic. A les 11: 00h els que s’acosten a l’Avinguda Maestrat descobriran l’òxid del ferro com a pigment i els diferents usos que ha tingut al llarg del temps. Tot seguit hi haurà un taller per aprendre a fer ‘ombes de paper’ amb papers reciclats i més tard, a la parada del A.C. Penya a els Galls ‘, es podrà aprendre a fer boles d’embolar. El taller anirà seguit d’una classe de ‘retallades’ infantils amb carretons.