Borriana ha proclamat oficialment a Elena Collado i Silvia Martínez com Reines falleres de 2017

143

Centenars de fallers i falleres de Borriana no van voler perdre l’arrencada del nou exercici faller que cada any s’inicia amb la proclamació oficial de les dues noves reines falleres de la ciutat. En aquest cas, Elena Collado Torralba i Silvia Martínez Bodí han rebut de mans de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el quadre que emmarca el pergamí que les acredita com a noves reines falleres, a més de la imposició de la insígnia d’or de la Junta Local Fallera.

Quan encara no s’havia arribat a les sis de la tarda, la taula que presideix l’acte estava completa amb la presència dels diferents regidors de l’Ajuntament de Borriana, a causa de que la proclamació de les Reines ha corroborar a través d’un ple extraordinari que té lloc de manera especial a La Mercè. Ha estat inicialment Silvia Martínez Bodí, membre de la Falla Centre Espanya, qui ha baixat per les escales centrals del pati de butaques de la Mercè per ser proclamada oficialment com a representant infantil de tots els fallers i falleres de Borriana de cara a l’any que ve. I a continuació, Elena Collado Torralba, fins avui representant de la Falla Plaça Chicharro, ha seguit els seus passos per també ser rebuda per l’alcaldessa de la ciutat entre els aplaudiments i alguna que una altra llàgrima dels seus familiars i amigues. A continuació han estat presentades totes i cadascuna de les joves que formaran part de les Corts, tant infantil com major, de les noves reines falleres, així com els representants de cadascuna de les dinou agrupacions falleres amb què compta Borriana.

Un cop tancat l’acte, les noves reines falleres de 2017 es van desplaçar fins a les seves respectives llars per desvetllar una altra de les incògnites que més curiositat susciten entre els fallers i falleres de la ciutat, com és el color triat per als seus vestits oficials de cara a les pròximes celebracions, i que des d’avui s’ha desvetllat en el moment conegut com “manifest”. En aquesta ocasió, Elena s’ha decantat pel Verd Te amb metall or, mentre que Silvia Martinez Bodí ha triat el Blau Ruidera amb metall or.

Després de la proclamació oficial de les dues noves reines falleres de cara a 2017, tan sols hauran de passar cinc dies perquè arribi un altre dels moments més especials per a les dues noves representants. Dissabte tindrà lloc l’Exaltació d’Elena Collado com a Reina Fallera, i el diumenge serà el torn de Silvia Martínez. Tots dos actes d’exaltació tindran lloc al Teatre Payà de Borriana. L’Exaltació de la Reina Fallera se celebrarà a partir de les 19:00 hores del dia 12 hores, mentre que la de diumenge que correspon a Silvia Martínez tindrà lloc a partir de les 17:30 del diumenge dia 13.