Borriana ha exaltat a Elena Collado com reina fallera 2017

170

Quan encara faltaven uns minuts per a les set de la tarda, les carcasses i els coets anunciaven a la porta del Teatre Payà que la nova reina fallera de 2017 arribava al lloc on a continuació es celebraria el seu Exalexaltació1tación com a màxima representant de les celebracions falleres del pròxim any. Emocionada però amb un somriure que no li ha abandonat durant les tres hores d’acte, Elena Collado Torralba atenia en primera instància als nombrosos mitjans de comunicació acreditats per a l’acte. Al seu costat, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, feien el mateix i destacaven l’acte de l’Exaltació com un dels “més bonics i emocionants dels molts que tindrem a partir d’ara dins el nou cicle faller que es va iniciar de forma oficial fa tot just una setmana amb la proclamació de les dues reines falleres “.

Amb la platea completament abarrotada, les 19 comissions falleres amb què compta Borriana en l’actualitat van començar a desfilar a banda i banda de les butaques per accedir a un escenari que lluïa una il·luminació i decoració especialment creada per a l’ocasió. Cadascuna de les falleres majors de les agrupacions van ser ocupant els imponents seients en forma d’escala a l’espera de l’arribada d’Elena Collado Torralba. Amb la totalitat del públic dret i aplaudint l’entrada de la nova reina fallera, Elena ha avançat lentament amb el seu permanent somriure fins arribar a un escenari en el qual ja l’esperaven tant la seua Cort d’Honor com les dames de la ciutat.

exaltacio2.jpgLa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la presidenta de la JLF, Lluïsa Monferrer, han imposat la banda que durant l’any que acredita a Elena Collado Torralba com la nova reina fallera per a 2017. A més també se li imposava la Insígnia d’Or de la Ciutat que també la distingirà durant els propers 365 anys. Però no es pot oblidar un dels moments més emotius de la nit, amb la lloa, l’exaltació de les bondats d’Elena, que des del càrrec de Mantenidora aquest any ha pronunciat Cristina Flor, qui tot just fa quatre anys va ser també màxima representant de la ciutat durant les seves celebracions falleres. La bondat i la simpatia d’Elena han emergit en les paraules de la seva Mantenidora, que a més de recordar-li la responsabilitat que comporta ser reina fallera, l’ha animat a gaudir de cada instant de l’any que, tal com ella va fer. Entre la llarga tanda d’aplaudiments que ha acomiadat Elena Collado Torralba, la seua Cort d’Honor, les dames de la ciutat i les representants de cada falla, al Teatre Payà ha anat apagant les seves llums. Només serà fins a la tarda de diumenge, quan a partir de les 17:30 hores arribarà l’acte d’Exaltació de la Reina Infantil de l’any que ve, Silvia Martínez Bodí.