Borriana dedica els seus ‘Coents’ la segona edició de les jornades de sabors tradicionals

148

El reconeixement i admiració per un producte autòcton i tan especial com els ‘coents’ s’està multiplicant durant els últims mesos gràcies a les nombroses iniciatives que des de l’Ajuntament i l’acabada de crear marca ‘coents de Borriana’ que fa tan sols dos mesos va rebre la distinció de producte artesanal CV per part del Consell. I per seguir posicionant al producte típicament borrianenc en el lloc que es mereix, les II Jornades de Sabors Tradicionals de Borriana l’han inclòs com el protagonista que apareixerà en cadascuna de les elaboracions que els sis establiments participants han dissenyat. Les jornades s’inicien aquest divendres dia 25 de novembre i s’allargaran fins el proper 4 de desembre, en una iniciativa que el regidor de l’àrea de Turisme municipal, Santi Zorío, ha volgut qualificar com “una nova oportunitat per posar en valor els productes més típics de la nostra ciutat, i que a poc a poc i amb el treball realitzat des del consistori, serveixi per dinamitzar aspectes com l’economia local, el mateix turisme o el coneixement dels nostres productes a l’exterior “.

Així, els representants de la Arroseria Tapería Casa Ramon, la Pizzeria Pinocchio, el Restaurant Nàutic, Rita & Pepe, Scala Restaurant i La Cabanenca han volgut promocionar l’esdeveniment al costat del mateix representant municipal de Turisme i ja han avançat que “el” coent ” serà el protagonista en els plats que conformen els menús de tots els participants, i esperem que el treball que hem realitzat a l’hora d’innovar en el tractament del producte perquè formi part de tot tipus de receptes, sigui del grat dels que decideixin participar de les Jornades “. A més, han coincidit a assenyalar i agrair a l’organització que “la millor manera de promocionar Borriana és precisament centrar aquest tipus d’iniciatives en la utilització del major nombre possible de productes locals, de km. 0, perquè així es reverteixi directament en el benefici i l’augment de qualitat “.

Sushi elaborat amb ‘coent’, salses basades en l’embotit per a plats de carn o peix i fins postres en els quals el ‘coent’ s’incorpora com a ingredient esperen “fer les delícies dels comensals que podran degustar fins a tres plats a cada menú amb preus que van des dels 17 als 20 euros “. Tal com ha recordat el regidor de Turisme, “després de crear la marca” coents de Borriana “, d’aconseguir la distinció de producte CV, de triomfar a la Gastrònoma 2016 a la Fira de València, la celebració de les II Jornades de Sabors tradicionals pretén ser un nou impuls perquè cada vegada més gent conegui els nostres ‘coents’ i el seu consum no quedi tancat exclusivament a la nostra ciutat “.

Els mateixos restaurants participants en les jornades han conclòs que “l’impuls que en els últims mesos s’ha donat al ‘coent’ des del consistori, ha fet que hàgim notat tant l’augment de les vendes del producte, com el coneixement entre la població, el que fa que s’hagi convertit en un producte molt de moda i que ha viscut un rellançament que esperem que continuï creixent en el futur “.