Benlloch tanca la trobada del vi

135
L’Ajuntament de Bell-lloc té clar que el vi és un dels motors econòmics del municipi per als propers anys. No ha deixat de donar passos per consolidar la producció local i ara vol implicar la Cooperativa del municipi en un nou projecte que permetria multiplicar el nombre de petits cellers i la diversitat de vins locals. Durant l’última jornada de la Festa de la Verema, l’alcalde, Àngel Ribés, ha avançat els objectius d’aquesta iniciativa que pot suposar la creació de “deu o dotze cellers” noves a Bell-lloc.

Ribés és conscient que els petits productors locals han d’enfrontar-se a una complicada burocràcia per tenir el seu propi celler pel que molts desisteixen d’emprendre aquest camí perquè no resulta rendible. “Comptem amb una cooperativa molt gran, amb un celler immensa, que pot llogar els dipòsits i la infraestructura a cellers petites, de les que produeixen 10.000 o 12.000 mil ampolles, perquè puguin fer la seva vi”, explica. “Hem de fer-los arribar la proposta però crec que entre tots podem tirar endavant aquesta idea de futur que reforçaria un projecte comú de desenvolupament socioeconòmic”, afegeix. Aquest mes es legalitzarà la tercera celler del municipi i abans de final d’any, està previst les obres d’altres dues.

Durant els tres últims dies, Benlloch ha tornat a reivindicar el seu paper com un dels punts de referència del sector del vi a la província. “S’ha venut tot el vi que hi havia i hem hagut de fer gasolina quatre vegades, a més, ha vingut més gent que mai, teníem 2.500 copes per vendre i s’han acabat totes”, reconeix Ribés.

Centenars de persones han gaudit avui de les activitats organitzades en l’última jornada de la Festa de la Verema. De manera especial, del tast comentat de vins de la terra en el ‘Recinte del Vi i Food Trucks’, on s’ha presentat un Subarra negre, al qual han acompanyat altres tres vins: Xalao del celler Pitarch García, Temps 2013 del Mas de Rander i Dolç de Vicent Flors.

El menjar de ‘pa i porta’ ha tingut una clara influència oriental. Per obrir boca s’ha elaborat una sopa japonesa anomenada “ramen” que ha generat cues entre els assistents i que s’emmarca dins de l’espectacle a càrrec de la banda Mique-Japan xirimita i Ramen, que ha participat al Festival Comarca Viniterrània de música de festa.