Benicàssim va disparar la seva ocupació hotelera en octubre

99

La regidora de turisme de Benicàssim, Elena Llobell ha fet balanç de l’ocupació turística al municipi durant el mes d’octubre. “En aquesta ocasió destaca un fort increment de l’ocupació el mes passat, probablement a causa de les altes temperatures que hem viscut, gairebé com un segon estiu. A més, que el municipi ha seguit mantenint una forta programació cultural i d’activitats que s’han constituït en un potent atractiu per venir a Benicàssim “.

En total es va assolir una ocupació a l’octubre del 68,41% de les places hoteleres disponibles i un 56,01% de les places de càmping actives. En el cas dels càmpings l’ocupació s’ha disparat del 45,05% registrat l’any passat, fet que suposa més d’un 10% d’increment. Però en el cas dels hotels, la progressió en els últims quatre anys ha estat especialment elevada. D’una ocupació del 50,23% el 2012, ha anat pujant progressivament any rere any fins a arribar ara a 2016 el 68% d’acomodació, sobrepassant fins i tot les xifres del mes de setembre i les de maig i juny.

“Octubre s’està convertint en un mes de temporada mitjana però amb resultats molt bons, potser perquè el pont del 9 d’octubre ens beneficia a l’hora de planificar les vacances als visitants que vénen de l’entorn de la nostra Comunitat ia més se li suma el festiu també del 12 d’octubre “, ha assenyalat Llobell.

D’altra banda, la regidora de turisme ha destacat que les activitats que estan sent un veritable èxit aquesta tardor són les visites guiades i rutes de senderisme. “Es va programar una per a la nit de Halloween per la via verda que va cobrir la quota d’assistents en poques hores i el mateix ha passat amb la resta d’activitats naturals com la ruta a les crestes del Bartolo o la de les ermites del desert”, ha dit Llobell.

La regidora de turisme ha avançat les pròximes cites que té el cicle de rutes senderistes. La primera serà aquest proper diumenge 20 d’octubre al Coll de la Mola amb una ruta micològica en la qual s’aprendrà sobre les espècies de fongs i bolets que es poden trobar en el Desert de les Palmes. La ruta començarà a les 10 hores des del restaurant Bruno, prèvia inscripció a l’oficina de turisme.

La següent cita de l’any serà el 4 de desembre amb una ruta cinematogràfica per les Villas al Passeig Pilar Coloma; i la primera de l’any serà el 22 de gener amb la ruta del raïm moscatell de categoria baixa i que mostrarà com treballaven les vinyes dels frares carmelites.