Benicàssim programa un curs de llenguatge administratiu no sexista

128

La regidora d’igualtat de Benicàssim, Vanessa Batalla ha anunciat la programació d’un curs de formació adreçat al funcionariat municipal per tal d’implantar mesures més efectives per avançar cap a una igualtat real entre dones i homes. El curs que abordarà el llenguatge administratiu des d’una perspectiva no sexista, serà impartit per les professionals de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.

Com ha avançat la regidora “l’ajuntament, dins la seva planificació en la implantació de mesures que promoguin la igualtat, ha volgut també posar èmfasi en el tractament que els treballadors municipals fan del llenguatge administratiu. En aquest cas, la formació involucra als funcionaris perquè tots els escrits i documents oficials ofereixin també una visió integradora dins de la perspectiva de gènere “.

En el curs es pretén facilitar algunes eines i estratègies bàsiques per afavorir l’ús d’un llenguatge no sexista en els processos administratius.

El curs s’impartirà el proper dimarts 15 de novembre entre les 10 i les 12 hores en el propi ajuntament i la inscripció és gratuïta. En el curs es disposen de 20 places i la docent que l’impartirà serà Anna Sales Boix, de la Fundació Isonomia.

Al programa es contempla parlar de l’aproximació al concepte i pràctica de la comunicació inclusiva. Les estratègies i eines bàsiques per evitar el sexisme lingüístic i utilitzar un llenguatge no sexista en els processos administratius. I, finalment, s’abordarà una part pràctica en la comunicació i llenguatge en l’administració local.

A les persones assistents se’ls lliurarà un certificat oficial expedit per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.