Benicàssim portarà al ple la continuitat de les campanyes de prevenció del ull vago i glaucoma

120

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha lamentat que “els incomprensibles retallades en la sanitat i l’actuació absolutament sectària i polititzada de la consellera Munt, acabi perjudicant seriosament als ciutadans”. L’acomiadament de les optometristes que, a través de la Fundació de l’Hospital provincial desenvolupaven les campanyes de ambliopia i glaucoma, suposarà una important minva de salut per als ciutadans, ha sentenciat Marquès, qui també ha anunciat que des de l’equip de govern es presentarà en el pròxim ple municipal una moció per instar la Conselleria a què reposi el servei i no abandoni als escolars ni a la gent gran.

“A Benicàssim, la tasca d’aquest servei era imprescindible, ja que ens ajudava a facilitar als nostres veïns una eina de prevenció de grans problemes de visió com era l’ambliopia o ull vague en els escolars dels nostres centres públics i també la campanya de prevenció del glaucoma en la gent gran “, ha apuntat Marquès.

“Per descomptat, l’Ajuntament no consentirà que els nostres ciutadans perdin ni drets ni serveis. Haurem d’estudiar que si hi ha una retallada tan brutal contra la salut dels nostres veïns, tractaríem d’oferir el servei des d’un altre lloc. Encara que realment, si aquesta actuació és el que la consellera Munt considera com sanitat pública, és a dir, de servei públic, és que potser la consellera no està capacitada per seguir gestionant la sanitat de tots els valencians “, ha dit Marquès.

L’alcaldessa ha recalcat l’important valor com a centre de referència que té l’Hospital Provincial, on els serveis d’oftalmologia, oncologia i salut mental sobrepassen la qualitat que s’ofereix des d’altres hospitals de la Comunitat Valenciana, “potser és per aquest motiu pel que Munt està atacant a l’Hospital provincial, primer perquè l’utilitza com a arma política, sense tenir en compte que a qui perjudica és als ciutadans. Però a més, sembla que el que de veritat li molesta a que a Castelló tinguem una sanitat d’altíssima qualitat i ens l’tracti de minvar per tots els mitjans possibles “.