Benicàssim porta a judici a la Generalitat per el impagament de les obres de Villa Elisa

501

Una dècada després que s’iniciés les obres de Villa Elisa per transformar-la en un espai públic, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha sol·licitat al departament d’Intervenció municipal que iniciï l’expedient per demanar per via legal el pagament del deute de la Generalitat per les obres de Vila Elisa. Segons s’afirma des de l’Equip de Govern, “el govern valencià deu als benicassuts, 1,4 milions d’euros des de 2008”.

El ple del mes de març de 2016 va aprovar per unanimitat, donar un termini d’un any a la Generalitat perquè inclogués el pagament del deute en els seus pressupostos generals o que confirmés un pla de pagaments ferma i creïble. No obstant això, el termini s’ha complert i, el govern valencià continua donant la callada per resposta.

DVilla Elisa Benicàssime fet, fa més d’un mes que se li va reiterar al conseller, Vicent Marzá, la petició que fa valer els el compromís adquirit en la visita de l’alcaldessa al seu despatx, però tampoc d’aquest escrit s’ha tingut resposta. Susana Marqués ha apuntat que “és un tema que ja sobrepassa el comprensible i s’ha convertit en un atac dirigit i precís contra Benicàssim. És un càstig que la conselleria infligeix ​​a aquells municipis que no són de la seva corda ni l’aplaudeixen les gràcies. Doncs aquí no anem a aplaudir als que són deutors i incompleixen la seva paraula. Ja estem farts que se’ns prengui el pèl i anem a prendre cartes en l’assumpte per fer valer el dret de cobrament de la nostra ciutat “.

La Generalitat deu a hores d’ara a Benicàssim un total de 1.452.602,49 euros de l’obra que es va executar al seu dia i que va avançar l’ajuntament des de les arques municipals. L’impagament d’aquesta quantitat i l’abandó total del projecte per part del Govern valencià, han colmatat el got de la paciència municipal que inicia ara tots els tràmits per demanar per via judicial l’abonament de les quantitats impagades.

A més la declaració institucional recollia també l’exigència que es reprenguessin les obres o que, en el cas de no voler fer-ho, l’ajuntament pugui donar per rescindit el contracte i que es el municipi pugui buscar alternatives per a la rehabilitació de la vila i la seva gestió cultural i patrimonial.