Benicàssim ofereix xarrades de prevenció davant les drogopendencies durant novembre

123

La regidora de benestar social de Benicàssim, Vanessa Batalla ha anunciat la celebració durant el mes de novembre d’una campanya dirigida a oferir informació a ciutadans i famílies de com prevenir el consum de drogues. Aquesta campanya s’organitza en coordinació amb Diputació provincial i la Fundació Projecte Amigó.

Batalla ha recordat que “la prevenció de les drogodependències és una lluita que des de les institucions públiques no hem d’abandonar, ja que garanteix una societat més saludable i estructurada. Amb aquest projecte volem concedir a les famílies més eines per poder afrontar situacions de risc i posar mesures per evitar-les o, simplement, ajudar-los a prevenir-les, sobretot amb la gent més jove “.

Les xerrades se celebraran tots els divendres del mes de novembre a partir de les 18 hores i tenen l’accés lliure i gratuït. Els conferenciants són tots professionals vinculats a la Fundació Projecte Amigó de lluita contra les drogodependències.

El programa de les xerrades és el següent:

Divendres 11 de novembre a les 18 hores: Epifanio López parlarà de la Prevenció de les drogodependències des de les famílies. En aquesta xerrada es tractarà de transmetre en què consisteix la prevenció familiar; conèixer els factors de risc i de protecció relacionats amb les addiccions i educar en i amb valors.

Divendres 18 de novembre a les 18 hores: Rafael Mercè parlarà de les addiccions comportamentals. Es tracta de parlar de addiccions tòxiques i no tòxiques, facilitant pautes que ajudin a actuar davant el problema d’una addicció comportamental.

Divendres 25 de novembre a les 18 hores: Leticia Aranda parlarà de les drogues. En aquest cas la xerrada versarà sobre els tipus de drogues, efectes, riscos per a la salut i signes de consum. Facilitar pautes que ajudin a actuar davant el problema de consum de drogues i els riscos a curt termini i a llarg termini.