Benicàssim impulsa una campanya de sensibilització contra la violencia de genere en establiments comercials

95

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i la regidora d’igualtat, Vanessa Batalla, han presentat la campanya de sensibilització en la lluita contra la violència contra les dones. En aquest cas, com ha explicat Batalla, “aquest any volem fer extensiva la declaració de Benicàssim com a municipi segur i lliure de violència de gènere a tots els establiments comercials de la localitat. Per això els hem convidat a sumar-se i col·laborar per combatre aquesta xacra que afecta massa dones “.

La campanya, com ha detallat la regidora d’igualtat, consistirà en que els establiments de comerç, hotels, restaurants, bars, etc. que vulguin participar, llueixin en els seus aparadors el símbol identificatiu de “Benicàssim espai segur i lliure de violència contra les dones”. A més, en cada local hauran fullets amb el mateix símbol, amb la referència al telèfon d’ajuda a les víctimes de la violència 016, un recordatori que aquestes trucades no apareixen en factura i un lema “Si ella no pot diu tu. El teu anomenada salva vides “que ens recorda que per por moltes vegades les víctimes no s’atreveixen a demanar ajuda, però que qualsevol persona que conegui una situació de maltractament, pot actuar i possibilitar que la violència cessament”.

A més, Vanessa Batalla ha detallat també tota la programació que amb motiu el dia 25 de novembre de la jornada internacional d’eliminació de la violència contra la dona.

Les activitats han començat aquesta mateixa setmana amb l’elaboració del “Mural de l’esperança” contra la violència de gènere, que es desenvoluparà a l’IES Violant de Casalduch amb la participació dels estudiants del centre. La propera setmana, entre el 21 i el 25 de novembre, aquest mural serà complementat també amb els joves que van al Casal Jove.

El 19 de novembre, a les 19:00 hores se celebrarà la lectura dramatitzada “Passos Lleugers” de la companyia de teatre Crit al Teatre Municipal Francesc Tarrega. Per a aquesta actuació, l’entrada gratuïta tot i que amb invitaciónque es pot ia recollir en el propi teatre.

Finalment, el 25 novembre, Dia internacional d’eliminació de la violència contra la dona, els actes d’aquesta celebració començaran a les 19:00 hores, amb un acte d’empoderament: “Quan les paraules no basten” a càrrec de la Llibreria novembre i amb punt de trobada a la pròpia llibreria. Des d’allà es desfilarà fins a la plaça de la Constitució, on tindrà lloc a les 19:30 hores l’acte oficial en repulsa de la violència contra les dones amb la col·laboració de les associacions d’Ames de Casa, de Dones Demòcrates i Ventolera. Durant l’acte tindrà lloc la lectura del manifest i el seguiment d’un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència, a més de la Declaració de Benicàssim com a municipi segur i lliure de gènere.

Vanessa Batalla ha reconegut que “enguany aquesta celebració és especialment sensible a la nostra ciutat perquè tenim molt present un lamentable cas de violència que va acabar amb la vida d’una veïna del nostre municipi i que ha suposat un veritable revulsiu perquè la gent es conscienciï de que el problema hi és i no podem evadir-nos d’ell, perquè moltes vegades les víctimes no poden buscar ajuda elles soles “.