Benicàssim continua avançant en la consecució del projecte de prolongació de la CV149

91
El ple extraordinari de l’Ajuntament de Benicàssim ha donat suport l’avanç del projecte de prolongació de la CV-149 i el seu enllaç amb l’avinguda Mohino. La corporació ha donat suport per majoria el projecte d’expropiació per taxació conjunta per a l’assoliment dels terrenys previst en el planejament de la rotonda situada a la cruïlla del traçat antic del ferrocarril amb l’avinguda Mohino.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha destacat que “aquesta és una obra és d’una gran importància per al municipi, ja que agilitza la mobilitat dels veïns i visitants al connectar directament el nucli urbà a quatre carrils amb Castelló. A més, permetrà garantir millor la mobilitat en el tràfic est-oest amb l’ampliació de l’accés a l’avinguda Mohino.

La rotonda que allí s’ha planificat té una mida molt important i, per això ha estat necessari obtenir terrenys adjacents per poder projectar un disseny que compti amb grans mesures de seguretat viària i que permeti al mateix temps salvaguardar els accessos als habitatges de l’entorn i el pas d’una sendera pecuària.

En total la rotonda ocuparà una superfície de 5.534 metres quadrats i d’aquests, s’han d’aconseguir mitjançant l’adquisició per expropiació un total de 2.428 metres quadrats. El cost total de les expropiacions ha ascendit a prop de 100.000 euros.

Marquès ha recordat que “l’acabament de l’autovia va quedar paralitzada per la debacle econòmica de la crisi, ja que el seu desenvolupament estava supeditat a la urbanització d’una de les unitats d’execució del sud del municipi. No obstant això, ara, l’ajuntament, gràcies a la bona gestió econòmica que s’està duent a terme en els últims cinc anys, estem podent emprendre projectes amb els superàvits anuals que ens estan permetent abordar aquests projectes vitals per a Benicàssim. Per això, estem avançant en el disseny dels projectes i tots els seus tràmits administratius, per poder emprendre quan abans les obres “.