Benicàssim anuncia la reducció del deute deixat per l’equip de govern anterior en un 63%

100

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha anunciat, cinc anys després d’haver assumit la gestió de l’Ajuntament, una reducció del deute municipal en un 63,84% i ha afegit que “això significa haver fet un importantíssim esforç per netejar els comptes municipal que ens havia deixat el tripartit a punt de fer fallida “.

Marquès ha recordat que “quan vam arribar al govern municipal el 2011, ens trobem amb un forat de 17.340.000 euros, el que suposava més de la meitat del pressupost municipal anual. La política del tripartit de desfasament econòmic i malbaratament, va posar els comptes benicassuts a la vora d’un abisme. Per això, l’obstinació d’aquest equip de govern ha estat des del primer dia, tornar la confiança als ciutadans en el seu ajuntament. Una bona gestió, equilibrada, sense despeses innecessàries, sense projectes inassumibles, ha estat la nostra política durant aquests quatre anys i el resultat el veiem “. Així mateix ha felicitat l’equip econòmic del consistori.

Durant els últims cinc anys, l’equip de govern ha estat capaç d’amortitzar més de 11 milions de deute (11.070.620 euros). Això vol dir, com ha explicat Susana Marqués, “que cada any, dels ingressos municipals hem destinat més de 2,2 milions d’euros a pagar les factures que altres ens havien deixat sense abonar”.

L’alcaldessa ha reconegut que “el nostre objectiu era tornar la viabilitat a l’Ajuntament, netejar els comptes municipals i reduir el deute, però sense minvar gens ni mica els serveis públics i l’activitat que dinamitza el municipi. I ho hem aconseguit. L’Ajuntament segueix comptant no només amb els mateixos programes d’ajudes socials per a tothom, sinó més. No només tenim una activitat cultual, lúdica, educativa important, sinó més. Hem incrementat el nombre de festivals, d’activitat promocional, de gestió esportiva, d’educació, de formació per a l’ocupació. En totes les àrees s’ha incrementat l’activitat i, a més, hem aconseguit amortitzar el deute. Amb la qual cosa es demostra que és possible una gestió equilibrada sense malgastar els diners de tots els ciutadans “.

A hores d’ara, el deute de l’ajuntament ascendeix a 6.269.380 euros, una xifra que és gairebé una tercera part dels 17.340.000 euros que l’anterior govern municipal va deixar.