Benicarló: tradició enfront de islamització

905

Arran de les declaracions de Josep Barberà, número 3 de la llista de Compromís-Esquerra Republicana per Benicarló, s’ha organitzat certa polèmica en les xarxes socials. Barberá, recordem, va posar uns comentaris al seu twitter en què ridiculitzava la processó de pujada del Crist de Benicarló a l’església de Sant Bertoméu del poble, una tradició molt arrelada a Benicarló, ja que se celebra des del segle XVII

A l’alcalde Marcelino Domingo (del PP) li va faltar temps per fer-se l’ofès i presentar-se com el gran defensor de les tradicions del poble, en aquest cas una tradició de tall cristià. No ens ha de sorprendre el que ha passat és una novetat que des de partits, associacions o mitjans de comunicació esquerrans es ridiculitzi qualsevol assumpte en el qual el cristianisme estigui implicat d’alguna manera? Porten fent-ho durant dècades, i tenint en compte que el PP fa molt de temps que li va donar el monopoli de l’Educació i la Cultura a l’esquerra, no creiem que cap membre d’aquest partit estigui en condicions de dir res.

Ridiculitzar les nostres tradicions (especialment les cristianes) ha estat una actitud constant dels partits i polítics esquerrans. Fer-ho era de “rebels”. Aquestes tradicions eren “carques” i “passades de moda” i gairebé havien de ser eradicades i ser substituïdes per “modern”. Però ara resulta que tenim un percentatge altíssim d’immigració islàmica a Benicarló, que professa una religió que representa tot el contrari del que suposadament defensen els senyors del PSOE, d’Esquerra Unida i de Compromís, però en aquest cas ni el senyor Barberá ni ningú s’atreveixen a obrir la boca. Amb l’islam, tots aquests “rebels” es tornen uns mansos anyells disposats a acceptar qualsevol cosa. S’acaba de detenir una nova cèl·lula islamista a Badalona és molt desgavellat pensar que qualsevol dia pugui passar el mateix a Benicarló? És cert que no tots els musulmans són integristes (faltaria més) però també ho és que, com més gran és la concentració de musulmans en un municipi concret, més fàcil li resulta a un integrista camuflar-hi i passar desapercebut. No només a Benicarló, el nombre de musulmans a Espanya ja s’acosta a 2 milions.

Pel que fa al PP, més li valdria estar callat en aquest assumpte, ja que ha estat el principal culpable de la islamització del municipi. Aquí sí que coincideixen tots. A l’hora de defensar la immigració massiva i de discriminar els autòctons es posen tots d’acord, tant el PP com els esquerrà-separatistes. Si tots ells segueixen governant Benicarló, la situació només farà que empitjorar.

Diu la candidata número 1 de Compromís per Benicarló, Marta Escudero, que Espanya és un Estat laic. No ho és. És un Estat aconfessional. Per descomptat que no s’ha d’imposar cap religió, però tenim tot el dret del món a celebrar obertament les nostres tradicions i la nostra història, i aquestes són totalment inseparables de la nostra identitat cristiana. Però que no es preocupin els Josep Barberà de torn. Aviat hi haurà una majoria musulmana a Benicarló i aquest dia és molt possible que la processó del Crist deixi de celebrar-se. Quan el mateix passi a la resta de l’antic Regne de València, segurament es deixin també de celebrar les festes de Moros i Cristians o els homenatges a aquest “islamòfob” anomenat Jaume I. Suposem que aquest dia els Barberá de torn estaran contents però i la resta de la població?

Juan José Foix, Candidat de DN per Benicarló (Castelló)