Begoña Carrasco “Marco oblida la seva promesa d’obrir un Centre de Dia a Tetuan XIV per a malalts d’Alzheimer”

498
La portaveu dels populars a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que les prioritats de l’alcaldessa acumulin retards de mitja legislatura, “quan ella mateixa va insistir, tot just arribar a l’Alcaldia, que escometria actuacions urgents com la del Centre de Dia de Tetuan XIV per atendre els usuaris d’AFA Castelló “.

Carrasco ha manifestat que “Marc s’oblida de les persones amb la malaltia d’Alzheimer, les seves promeses cauen en sac trencat. Dos anys després de comprometre públicament, anunciant solucions, Marc és incapaç de llançar notícies sobre aquest tema “. “Aquesta és la urgència que dedica l’alcaldessa a l’Associació provincial de familiars de persones amb la malaltia d’Alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló)”, ha afegit.

Els populars recorden que durant l’elaboració del pressupost municipal de 2017 i, tenint en compte el superàvit de l’Ajuntament, des del Grup Municipal Popular es va proposar -via esmena- destinar 500.000 euros a què Castelló disposés d’unes instal·lacions dignes, on els professionals puguin atendre al col·lectiu afectat per aquesta malaltia i al seu entorn familiar. “Com tot el que es proposa des del PP, el bipartit ho va rebutjar”.

Carrasco afirma que “les promeses de les alcaldessa segueixen sent això, promeses mentre Castelló continua sense un centre de referència a l’altura de les necessitats d’una capital de província”.

Cal recordar que la malaltia d’Alzheimer s’està convertint en un dels principals problemes sociosanitaris del nostre país, amb un alt percentatge en la població major de 65 anys. A nivell provincial la xifra se situa entre 12.000 i 15.000 persones diagnosticades amb aquesta malaltia i la xifra ascendeix fins als 50.000 afectats si comptem als familiars i cuidadors que els atenen diàriament.