Bataller “La arribada del ave tindrà una repercusió turistica per a Castelló de més de 200 milions d’euros”

420

Alfonso Bataller (Alcalde de Castelló) ha destacat avui “la consolidació de Castelló com a destinació turística davant l’arribada de l’AVE, aquest any, i que tindrà una repercussió econòmica per a la ciutat i la província de Castelló de més de 200 milions d’euros, segons una estimació de la Cambra de Comerç “. Així l’ha destacat el primer edil en la reunió que aquesta tarda ha mantingut amb la Plataforma Pro AVE que el mateix alcalde lidera, en el CdT, ia la qual han assistit el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner; el subdelegat del Govern, David Barelles; el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Mulet; la regidora de Mobilitat, Carmen Albert; el subdirector general de Planificació Logística i Seguretat de la Generalitat Valenciana, Jaume Pallarol; el catedràtic de Geografia Regional de l’UJI, Diego López Olivares; la presidenta de la Cambra de Comerç, María Dolores Guillamón; la gerent del Patronat Provincial de Turisme, Virginia Ochoa; el president de l’Autoritat Portuària, Juan José Monzonís; el president i el secretari general de la CEC, José Roca i Rafael Montero; i José Ignacio Suárez, enginyer cap de la Unitat de Carreteres de Castelló.

A més, també ha destacat la necessitat de posar en valor turísticament la capital de la Plana.

Així, l’alcalde de Castelló ha informat als membres de la Plataforma sobre les reunions que ha mantingut en els últims mesos amb els agents econòmics vinculats a l’arribada de l’AVE “amb la finalitat de preparar la ciutat davant l’arribada d’aquesta infraestructura per treure-li la major rendibilitat possible per part de la ciutat i el màxim benefici “.

Bataller ha destacat, en aquest sentit, la reunió que va mantenir amb ADIF per activar la remodelació de l’entorn de l’estació i l’adequació d’un aparcament per donar servei als usuaris i amb la qual s’estan mantenint reunions de treball per materialitzar aquest projecte. A més, Bataller també s’ha reunit amb els taxistes i amb els operadors del transport públic per tal de treballar de forma conjunta per buscar sinergies que maximitzin l’atractiu de la ciutat; i amb la Cambra de Comerç, així com amb veïns que han posat de manifest la necessitat de remodelar l’entorn de l’estació.

Pel que fa a la reunió amb el director de l’aeroport, l’alcalde de Castelló va establir els primers contactes per activar els enllaços entre l’estació i l’aeroport.


Més avanços i propostes a la Generalitat

Bataller també ha instat els representants de la Generalitat Valenciana a entaular converses, davant l’arribada de l’AVE, amb les operadores del TRAM i els taxis i amb els responsables del Bicicas per tal d’oferir promocions d’ús del transport públic que maximitzin el potencial d’intermodalitat, així com que segueixi treballant en la vertebració territorial per trobar les millors fórmules per desenvolupar noves línies metropolitanes de transport públic.

“Volem aprofitar tota la rendibilitat que ofereixen les noves infraestructures al màxim”, ha finalitzat el primer edil, qui ha agraït als assistents la seva implicació en aquest projecte.

Per concloure, Bataller ha recordat que l’AVE arribarà a Castelló “en el millor moment d’aquesta infraestructura, ja que en el 2014, l’increment de viatgers ha estat d’un 20%”.


La importància de les freqüències

L’Alcalde de Castelló també ha destacat, durant la reunió, la importància que l’AVE a Castelló tingui unes freqüències adequades que proporcioni un bon servei a la ciutadania ia les persones que arribin fins a la ciutat “per tal de facilitar-los la mobilitat”.