Barrachina “El govern millorarà l’economia dels 41.000 autónomos de Castelló”

116

El Govern del Partit Popular enviarà al Parlament un projecte de llei que suposarà una millora de l’economia dels més de 41.000 autònoms que hi ha a la província de Castelló. Un paquet de mesures que el PP portava al seu programa electoral i que preveu una rebaixa de la pressió fiscal i la millora de les condicions de tal manera que s’aconseguirà millorar les oportunitats a Castelló.

Tal com ha explicat avui el secretari provincial del PP a la província de Castelló, Miguel Barrachina, “aquest és un dels col·lectius més esforçats de l’economia espanyola i que més ha patit durant la crisi i ha de veure compensat el seu esforç no només amb major reconeixement, sinó amb menors impostos i millor consideració legal “.

El paquet de mesures segueixen l’estela de la passada legislatura en què el Govern de Rajoy va reduir l’IRPF del 21 al 15%, va aprovar la Tarifa Plana, la Llei de Segona Oportunitat “o els diferents plans de pagament a proveïdors per a les administracions que tant van ajudar a aquest col·lectiu “, recorda Barrachina.

El projecte de llei preveu que els treballadors autònoms els rendiments nets no superin el llindar del Salari Mínim -amb una quantia anual de 9.172 euros- quedin exempts de l’obligació de cotitzar, el que implica un estalvi de 297 euros al mes. A més, podran treballar i cobrar la prensió ja que es va a compatibilitzar al 100%, mentre que fins ara es limitava al 50%.

La Tarifa Plana de 50 euros al mes es va a estendre, dels sis mesos actuals a tot el primer any d’activitat després d’haver beneficiat ja a més de 6.000 aturats a Castelló. En l’apartat de deduccions es podrà incloure les despeses del manteniment del vehicle i els subministraments de llum i aigua, el que suposarà uns majors beneficis. Es millorarà la flexibilitat en el pagament de la cotització, es reduiran les sancions pels retards en els pagaments a la Seguretat Social i hi haurà una major consideració a la maternitat.

Barrachina assenyala que “les reformes del Govern la legislatura passada van permetre passar de ser una província líder en la destrucció d’ocupació a estar al podi dels territoris que més creixen i més oportunitats d’ocupació generen”. Per al responsable popular “les reformes del Govern li sentin bé a la província i aquest nou paquet de mesures suposaran noves millores. Hem d’aconseguir que les oportunitats arribin tots els que avui encara no les tenen “.