Bankia i la FSMCV han llançat la quarta convocatòria de beques per a alumnes d’escoles de les societats musicals

503
Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han llançat aquest dimarts la quarta convocatòria de beques per als alumnes de les escoles de música que formen part de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Bankia escorta València’ amb l’objectiu de fomentar l’estudi de la música com a forma de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural de llarga tradició a la Comunitat. Des que en el curs 2014-2015 es va posar en marxa la primera edició, ja s’han beneficiat 3.000 estudiants de música.

La convocatòria per al curs acadèmic 2017-2018 compta amb una dotació econòmica de 300.000 euros que sorgeixen del conveni signat entre l’entitat financera, el InstitutValencià de Cultura i la FSMCV. El termini per a la presentació de les sol·licituds comença avui, 20 de juny, i es prolongarà fins al pròxim 7 de juliol. La dotació econòmica, com en edicions anteriors, tindrà un límit de 500 euros per persona i beca, sent per a cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de què estigui matriculat per al curs 2017/2018.

Tots els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció exclusivament a través del portal web www.bankiaescoltavalencia.es. “Aquestes beques són de gran ajuda per a les famílies i escoles de música de les nostres societats musicals federades, ja que gràcies a elles cada any centenars d’alumnes poden desenvolupar els seus estudis contribuint a la continuïtat d’un dels principals trets distintius de la nostra cultura popular com és la música “, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

En aquesta línia, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana, Miguel Capdevila, ha destacat que “aquesta quarta edició de les beques posa de manifest, una vegada més, que a Bankia impulsem la formació dels joves i tenim un compromís clar amb la músicaen tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana “. Bases i resolució La selecció dels beneficiats de les beques es realitzarà atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials.

En aquest sentit, pel que fa als barems acadèmics es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant al mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola. Pel que fa als criteris econòmics, s’atendrà als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i incrementarà la puntuació el disposar d’un compte a Bankia.

Finalment, pel que fa als aspectes socials es valorarà si l’alumne s’ha de desplaçar a una altra localitat per assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental. La resolució provisional de les beques serà el 29 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de temps per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per rebre les beques.

En l’última edició es van beneficiar d’aquests ajuts 704 alumnes de les escoles de música de 196 societats musicals de la Comunitat. D’aquests, 440 alumnes van ser de la província de València, 208 d’Alacant i 56 de Castelló.