Avui ha estat presentat el programa de les festes de la mare de deu del Lledó

453

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha presidit l’acte de presentació del programa d’actes i el butlletí informatiu amb motiu de les Festes de la Mare de Déu del Lledó, que se celebraran del 27 d’abril al 5 de maig, que ha tingut lloc avui al Saló de Plens de l’Ajuntament. Al costat del primer edil han estat presents el president de la Reial Confraria de Nostra Senyora del Lledó, Antonio Cabezón, així com la presidenta de la Junta de Cambreres, Tere Vilar i el regidor procurador de la Basílica, Miguel Ángel Mulet.

El programa el componen prop de quaranta actes religiosos, culturals i lúdics per a totes les edats, oberts a la participació de tota la ciutat de Castelló “.

Bataller ha recordat que “Lledó és sinònim d’orgull, d’història, de tradició, de família. Aquestes festes són la millor mostra del gran fervor i la devoció que té la ciutat de Castelló per la seua Patrona “.

L’Alcalde ha agraït “el gran treball de la Confraria del Lledó, que fa que les nostres festes siguin grans cada any i compten amb més atractius per al gaudi de tots els veïns i veïnes de Castelló”.

Bataller ha insistit que “des de l’Ajuntament defensem i recolzem les nostres festes i col·laborem perquè puguin ser gaudides per tots”.

L’alcalde de Castelló ha fet extensiva la invitació “a tots els nostres veïns i veïnes a participar de tots els actes d’aquestes festes en honor a la Mare de Déu del Lledó”.

Tere Vilar ha repassat algun dels actes culturals més importants com “el Concurs Infantil de Dibuix ‘Vine a pintar a Lledó’ a l’esplanada de la Basílica; el tradicional ‘Pregonet’ que serveix d’anunci a la Festa Principal de la Patrona, el dissabte 2 de maig a les 11: 30h, amb carros, carrosses i nens i nenes abillats amb indumentària tradicional de la nostra terra “.

Vilar també ha apuntat que “si l’any passat vam tenir una important exposició amb els mantells de la verge, enguany se celebraran dues amb baix títol ‘Ave Eva’. La primera ‘Resplendors del Lledó’ recollirà tots els cartells anunciadors al llarg de la història de la Confraria i que se celebrarà a la Fundació ‘Dávalos-Fletcher’. I la segona exposició, un cop finalitzades les festes, a la Diputació de Castelló, amb el títol ‘Resplendors Familiars de Lledó’ amb imatges i icones de la Mare de Déu, que aportaran particulars que els tenen en els seus domicilis “.

Antonio Cabezón ha assenyalat també que “en el Butlletí que realitzem per a tots els Confrares es poden trobar articles sobre la Mare de Déu i la crònica de la Confraria i la tasca que realitza durant tot l’any, no només en les Festes Patronals, sinó en un altre molts actes “.

Cabezón ha volgut recordar “la importància del ‘Tridu’ que es desenvoluparà entre la Parròquia de Sant Vicent Ferrer, el Col·legi Carmelites i la Confraria per a totes les famílies. El dia de la Patrona tindrem la Pontifical ia la tarda la Processó General “.


I Cicle Internacional de Música d’Orgue

El president de la Confraria ha apuntat que “el 27 s’inicia una nova edició del cicle de música religiosa ‘Cantate Mariae’, amb la intervenció de la Banda Municipal i el Cor de la Mare de Déu dels Desemparats”.
Com a principal novetat “tenim el I Cicle Internacional de Música d’Orgue que se celebrarà a la cocatedral de Santa Maria amb artistes de Romania, Itàlia i d’altres lugare del nostre país com el País Basc, Alacant … etc”.

“Des de la Confraria intentem que les Festes de la Mare de Déu siguin el més interessants i el millor possible. Per això convidem a tot el poble de Castelló a participar i que ens acompanyi en elles “, ha conclòs.