Asunción Ventura Franch guanya el premi Clara Campoamor

507

Asunción Ventura Franch, professora titular de Dret constitucional a la Universitat Jaume I de Castelló i vicepresidenta de la Fundació Isonomia, rebrà el premi Clara Campoamor que atorgarà anualment l’Ajuntament de Betxí.

Tal i com indica la regidora d’igualtat del municipi, Mª José Montolío Ramos, el premi reconeix la trajectòria personal i professional de dones que treballen per la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes.

Asunción Ventura Franch és directora del Màster Oficial en Igualtat i Gènere en l’àmbit públic i privat, interuniversitari i internacional (en línia), organitzat per la Universitat Jaume I. Ha estat vicerectora i Secretaria General de la Universitat Jaume I. Ha dirigit i participat en nombrosos projectes d’investigació i forma part de dues xarxes de recerca: Xarxa feminista de dret constitucional i Xarxa transversal d’estudis de gènere en ciències humanes socials i jurídiques. Així mateix, compta amb nombrosos treballs publicats, entre monografies, capítols de llibre i articles en revistes científiques, destacant la recent obra col·lectiva “El dret a la participació de les dones. Resultats de l’aplicació de la Llei d’igualtat a les eleccions a les Corts Generals (2004-2008-2011. També ha participat com a conferenciant en nombrosos congressos, seminaris i cursos nacionals i internacionals. És integrant del Consell de redacció de dues revistes científiques i les línies de recerca en les que treballa són la igualtat en la teoria constitucional, drets fonamentals i el poder polític des d’una perspectiva feminista.

El lliurament del premi tindrà lloc avui, 6 de març, a les 19:00 hores, al Teatre municipal de Betxí.