Artemi Rallo “El PSOE ha iniciat el cami cap a una nova llei educativa”

96

El diputat del PSPV-PSOE per Castelló en les Corts Generals, Artemi Rallo, ha ressaltat avui que els socialistes han iniciat “el camí per paralitzar la LOMCE i proves com la revàlida, en una llei del PP que expressa una ideologia profundament regressiva, elitista , excloent, segregadora i confessional “, i que a la província de Castelló” afecta uns 14.000 alumes de sisè de Primària, quart de l’ESO i segon de Batxillerat “.

Després de la majoria obtinguda al Congrés dels Diputats en l’admissió a tràmit de la proposició de llei del Grup Socialista que suposarà, en primer lloc, la suspensió immediata del calendari d’implantació de l’esmentada llei educativa i de les normes reglamentàries que no hagin tingut encara vigència o aplicació efectiva, Rallo ha assegurat que els socialistes “volem un gran pacte per l’educació i aquest ha estat el primer pas per treballar de debò i consciència per un nou marc que garanteixi una educació de qualitat per al futur dels nostres fills “.

Pel que fa a la revàlida, que tanta polèmica ha suscitat, el diputat per Castelló del PSPV-PSOE ha reclamat al Govern la paralització d’aquesta prova per assegurar un accés a la Universitat “en termes d’igualtat o exàmens similars a l’actual Selectivitat”.

Rallo també ha parlat sobre el pacte educatiu del que ha manifestat que “un pacte educatiu sobre la base de la LOMCE no és un pacte, perquè una llei que possibilita el sectarisme de nens i nenes en un sistema educatiu sostingut amb fons públics i que permet que la religió sigui avaluable, entre molts altres aspectes negatius, no pot ser el punt de partida per arribar a un gran acord social i polític “.

El parlamentari castellonencs ha recordat que el Partit Socialista “ve acreditant des de fa anys la seva voluntat inequívoca d’arribar a un consens en matèria d’educació que atorgui perdurabilitat i estabilitat al nostre sistema educatiu”, com en l’etapa en què Ángel Gabilondo va ser ministre d’Educació.

Llavors, el PP va impedir l’acord en l’últim minut. Quan el PP va arribar al poder, va fer “exactament el contrari”, i amb el corró de la seva majoria, van tramitar i aprovar la LOMCE, que va posar en evidència “la incapacitat del seu Govern per buscar un consens en matèria d’educació, a més de menysprear el diàleg amb tots els agents que intervenen en l’àmbit educatiu “.

A més, ha assenyalat, “es va imposar a corre-cuita un calendari d’implantació inassumible per a les comunitats autònomes i per als propis centres, posant en evidència, un cop més, que la reforma s’havia dut a terme sense un diagnòstic compartit, sense debat previ ja esquena a la comunitat educativa “.

Rallo ha recordat també “l’enorme quantitat de desencontres que aquesta llei ha collit, no només entre tota la comunitat educativa, sinó també entre els interlocutors socials i les forces polítiques”. L’actitud unilateral del Govern del Partit Popular en pràcticament tots els àmbits “ha provocat manifestacions, declaracions, tancaments, protestes i la convocatòria, sense precedents, de vagues generals de l’Educació en la qual han participat sindicats, professors, pares i mares, i alumnes des de l’Educació Infantil fins a la Universitat “.