Aquest proxim cap de setmana es celebrarà a la provincia d’Alacant la prova ‘Desafío Lurbel Aitana’

117
110816 R.P. desafio lurbel finestrat web
A prop de 900 corredors de tot el món es donaran cita aquest cap de setmana a la localitat alacantina de Finestrat per participar en la tercera edició de ‘Desafiament Lurbel Aitana’, una cursa de muntanya de primer nivell en la qual es posaran a prova la resistència i fortalesa de tots els participants.

El diputat d’Esports, Pascual Díaz, i l’alcalde del municipi, Juan Francisco Pérez, han presentat aquest matí tots els detalls d’aquest esdeveniment lúdic-esportiu que es divideix en tres modalitats per la distància -40, 86 i 120 quilòmetres- i dificultat del recorregut. L’acte ha comptat també amb la presència del director de màrqueting de la marca, Miguel Lurbel, i amb el director tècnic del projecte, Romualdo Doménech.

Díaz ha destacat la importància de donar suport a aquest tipus d’iniciatives, “molt rellevants en l’àmbit de l’esport, però també des del punt de vista turístic i econòmic, ja que suposen una magnífica oportunitat per mostrar els encants de la nostra província a totes aquelles persones que , durant el proper cap de setmana, ens visiten atretes per aquesta carrera “.

Els prop de 900 corredors inscrits, procedents de setze països de tot el món -entre els quals destaca una persona de Corea del Nord-, realitzaran un itinerari que els portarà durant els dies 12 i 13 de novembre per les principals i més emblemàtiques cims de la comarca de la Marina Baixa com el Puig Campana, la Serrella, la Mallada del Llop, al Pla de la Casa o el Pic Serrella.

La modalitat de 40 quilòmetres compta amb 2.600 metres de desnivell positiu, mentre que a la ultra cimera de 86 quilòmetres de distància el desnivell és de 4.500 metres. Per la seva banda, la modalitat de 120 quilòmetres, que per les seves característiques està considerada com una de les més exigents de tot el territori nacional, acumula un desnivell de 7.200 metres.

La prova, que tindrà la seva sortida i arribada al municipi de Finestrat, discorrerà també per les localitats de Sella, Benifato, Benimantell, Beniardà, Confrides i Polop, que s’incorpora per primera vegada aquest any al recorregut.

De forma paral·lela, el projecte ‘Desafiament Lurbel Aitana’ contempla el desenvolupament de diferents activitats complementàries destinades al públic en general com una marxa guiada senderista, una fira del corredor, una Ruta de la Tapa o tallers per a nens. “L’objectiu és involucrar totes aquelles persones que durant el proper cap de setmana s’acostin als nostres municipis a gaudir d’aquesta gran festa de l’esport”, ha puntualitzat l’alcalde de Finestrat, que ha afegit que “a través d’aquesta activitat esportiva també fem turisme “.

A més, com a novetat en aquesta edició, s’ha habilitat una plataforma de seguiment GPS per a les modalitats de 86K i 120K que permetrà incrementar la informació i la seguretat dels corredors durant la cursa. D’aquesta manera, tant organització com familiars, amics i seguidors podran conèixer en tot moment en quin punt de la cursa es troben o saber quin ritme porten els esportistes.