Aquest proper diumenge, el V circuit BTT Muntanyes de Castelló començarà en Alcalà de Xivert

397

El V Circuit BTT Muntanyes de Castelló que dóna suport a la Diputació atraurà a 2.500 esportistes als seus 10 carreres que començaran diumenge que ve a Alcalà de Xivert. La institució provincial impulsa aquesta iniciativa que deixarà un impacte econòmic directe de 150.000 euros a l’interior de la província, a més de consolidar-se com una important plataforma de difusió turística dels atractius naturals i patrimonials d’aquestes zones castellonencs.

Així ho ha destacat en la seva intervenció el diputat d’Esports, Luis Martínez, que ha assenyalat que “aquesta convocatòria es consolida com esdeveniment esportiu però també turístic, a afermar-se com a plataforma de difusió turística dels atractius naturals de les nostres muntanyes entre els esportistes participants i els familiars i acompanyants que es desplacen al costat d’ells i que, en moltes ocasions, descobreixen llocs que mai abans havien visitat a la seva província. Perquè, si bé és cert que un percentatge dels participants de les carreres procedeixen d’altres zones de la Comunitat Valenciana i la resta regions espanyoles, el turisme intern també cal tenir-ho molt en compte amb aquestes carreres com a fenomen en alça i que volem impulsar des la Diputació. No hi ha millor ambaixador de Castelló que els propis castellonencs, i l’esport també està ajudant a reforçar aquesta idea “.

Les deu carreres que conformen el circuit són les següents: la d’Alcalá de Xivert, que es disputarà el proper 22 de març; Salzadella l’11 d’abril; 26 d’abril a Alcora; 17 de maig a Vall d’Uxó; 24 de maig a Sant Joan de Moró; 28 de juny a Vilafamés; 5 de juliol a Morella; 6 de setembre a Cabanes; 20 de setembre a Serra Engalcerán i 4 d’octubre a Onda.

El coordinador del circuit i president del Club Terratrèmols de Vall d’Uxó, José Vicente Bataller, ha explicat que “la distància total recorreguda serà de 460 quilòmetres, la mateixa distància d’anada i tornada a Alacant, i es pugen un total de 8.000 metres acumulats . En aquesta edició premiarem més la participació que la classificació, utilitzant la recentment creada modalitat cicloesportiva “.