Aquest proper cap de setmana es cel.lebrarà la III Duatló de Vall d’Uixó i el 10k Hdos0 de Castelló

502

La III Duatló de Vall d’Uxó i el 10K HdosO de Castelló protagonitzaran el proper cap de setmana l’oferta esportiva que impulsa a la província la Diputació de Castelló. Les previsions dels organitzadors apunten que entre tots dos esdeveniments se superin els 500 esportistes participants, si és cert que el nodrit públic que assistirà a dos esdeveniments també contribuirà notablement a dinamitzar l’activitat de sengles municipis.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha assenyalat que estem aconseguint que pràcticament cada cap de setmana les ciutats i pobles castellonencs respirin esport. I això és una bona notícia tant per a l’esport provincial com per a l’economia provincial. Perquè un cop demostrada la capacitat dinamitzadora que té l’esport en l’àmbit turístic i de serveis, nosaltres no fem més que optimitzar aquestes oportunitats que s’obren en aquest sentit per a la nostra província com a amfitriona de totes aquestes competicions .

La III Duatló de Vall d’Uxó arrencarà a les 08.30 hores de diumenge amb la recollida de dorsals i la sortida de la prova es donarà a les 10.00 hores. Els participants en la prova recorreran uns primers 5 quilòmetres a peu, 22 en bicicleta i altres 2,5 de carrera. Un total de 321 esportistes s’han inscrit per prendre part en la prova, competició classificatòria per al Campionat d’Espanya d’Elit i que s’integra dins del Circuit Duatlons Castelló de la institució provincial.

Aquest mateix dia, el matí del diumenge dia 15 de febrer, també es durà a terme a Castelló el 10K HdosO, la sortida es donarà a les 10.00 hores des de l’avinguda Casalduch. Es tracta de la sisena edició de la prova, que comptarà amb la participació de centenars de corredors de tots els perfils i edats.

La Diputació de Castelló ha activat un nou servei en línia en què poder consultar tant les classificacions com imatges i cròniques dels esdeveniments esportius que recolza, en el següent enllaç: http://deportes.dipcas.es/competiciones/


Obert termini subvencions a ajuntaments per a curses


La Diputació de Castelló manté obert el termini perquè els ajuntaments de la província puguin sol·licitar subvencions per a l’organització de curses de muntanya i asfalt. La quantia d’aquest capítol, en la línia de promocionar la realització d’esdeveniments esportius en els municipis de la província, és de 50.000 euros, i el 2014 van ser al voltant d’una trentena de municipis dels que la van sol·licitar.

Aquesta línia d’ajuts s’uneix a la recentment aprovada del Pla Turística Esportiva que contempla 700.000 euros per a l’activitat de clubs, federacions esportives i entitats privades. Entre tots dos capítols, la institució preveu superar els 200 esdeveniments esportius i els 12,5 milions d’euros d’impacte econòmic en el territori provincial.