Aquest proper cap de setmana es cel.lebrarà la fira de la tofona en Catí

583

La IV Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Negra del Maestrat ja han superat en les seves primeres setmanes un impacte econòmic superior a 25.000 euros en els 15 restaurants participants d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla i Sarratella. Es tracta d’una xifra positiva tenint en compte que el proper cap de setmana tindrà lloc la Mostra de la Tòfona a Catí, data en què es multipliquen els beneficis per als restaurants i comerços per concentrar gran nombre de visitants.

D’aquesta manera, els restaurants que ofereixen plats temàtics sobre aquest preuat fong ja han servit fins aquest cap de setmana 355 menús temàtics, a un preu mitjà de 29 euros. A més, a aquestes xifres cal sumar els ingressos generats als restaurants per diversos centenars de comensals que atrets per les jornades han acudit encara que no hagin sol·licitat els menús temàtics, així com l’increment de les vendes dels comerços d’aquestes localitats que ofereixen productes trufats, com oli, formatge, embotits o productes de fleca.

El diputat de la comarca, Pablo Roig, ha apuntat que petites iniciatives com aquesta resulten l’excusa perfecta per donar a conèixer les excel·lències d’una comarca com el Maestrat, el seu patrimoni únic i la seva qualitat gastronòmica amb productes com la tòfona negra. I tot això amb la finalitat de dinamitzar l’economia dels nostres petits pobles a través del turisme, i ho fem a curt termini amb l’impacte econòmic directe d’aquestes iniciatives, però també a un mitjà i llarg termini perquè aquest tipus d’actuacions també contribueixen a posar en valor a la nostra província la qualitat dels nostres productes autòctons, cosa que estem treballant també amb Castelló Ruta Sabor i amb el Laboratori tofonera de la Diputació .

Així, l’objectiu en aquestes IV Jornades és seguir millorant l’impacte sobre l’activitat econòmica dels municipis que ja durant 2014 va sobrepassar els 100.000 euros per a la comarca.


Fira de la Tòfona a Catí


El cap de setmana del 14 i 15 de febrer tindrà lloc a Catí la XII Mostra de la Tòfona dels Ports- Maestrat amb multitud d’activitats. Allà s’exposaran productes gastronòmics d’aquest preuat fong, es desenvoluparan jornades formatives sobre tubericultura i es realitzaran diverses exhibicions de cerca de tòfona amb gos.