Aquest proper cap de setmana es cel.lebrarà en Antequera (Màlaga) el nacional Promesa Sub 23

436
Aquest cap de setmana se celebra a Antequera (Màlaga) el primer dels nacionals individuals i serà el promesa (sub23). Per acudir a aquest campionat ha estat necessari que els atletes acreditin aquesta temporada les dures mínimes de participació imposada per la RFEA.

El Platges va a la ciutat malaguenya amb 28 atletes, 18 nois i 10 noies i amb els objectius de ser el millor club del campionat tant en el medaller com en la puntuació per llocs de finalistes. A priori, sembla gairebé impossible que es puguin arribar a les 14 medalles aconseguides la temporada passada, però sí que s’espera arribar a 10 medalles.

En la categoria masculina, els atletes que tenen més possibilitats de pujar al podi són Arián Téllez a 60 m., Atleta que figura al capdavant del rànquing nacional d’aquesta categoria; en 400 m., tant David Jimenez com Daniel Andújar han d’arribar a la final i un cop en ella són capaços de qualsevol cosa; en els 800 m. Ignacio DiazCano és la millor opció; en 1.500 m. encara Víctor Ruíz arriba curt de forma per les diferents lesions que li han impedit entrenar amb normalitat aquesta temporada, podria donar la sorpresa i lluitar per un lloc al podi; en 60 m. tanques passa una cosa semblant, ja que Francisco López va una mica mancat de competició, tan sols ha competit a la Copa del Rei, però tot i així és una de les probables medalles.

El benicarlando Alexis Sastre es troba en gran forma i la passada setmana a Saragossa millorava la seva marca personal en salt d’alçada amb 2,09, pel que en aquest nacional es pot esperar tot d’ell; dues opcions de medalles seran per als perxistes Javi Alcàsser i Vicent Fabra, aquest últim a més acaba de guanyar el concurs “Nova Cara Invictu Awardde la revista Men ‘s Health, que li faran anar a Mèxic, juntament amb els sis candidats del tot el món. Es completa l’actuació de platja amb Alejandro García i Jacobo Rodriguez en 60 m., Enrique González en 400 m., Rubén Gómez en 1.500 m., Mostafá Sahaoui i Eric Peñalver en 3.000 m., Pau Trescolí que competirà en alçada i 60 m. tanques i Manel Miralles en salt amb perxa.

En la categoria femenina el Platges tindrà a 10 atletes en competició. Elena Moreno està inscrita en 60 m. i 200 m. i si l’horari li permet doblegar, possibilitats de pòdium en les dues proves; en els 400 m. les dues primeres del rànquing nacional són les atletes del Platges Bàrbara Camblor i Sara Gómez, de manera que si compleixen amb les seves marques, hauran de repartir-se les dues posicions més altes del podi; També es postula com la màxima candidata al títol en la prova de llançament de pes, Betlem Toimil, amb marca molt superior a la resta dels seus contrincants. Completaran la participació femenina Paloma deu en 60 m., Eskolumbe Pont en 400 m., Neus Quiñonero i Camila Lovell en 800 m., Cecilia Briones en longitud i Felicitat Castellet en triple salt.

El viatge a Antequera es farà en AVE i al comandament de l’equip es desplacen els entrenadors Claudio Veneziano (responsable nacional del triple salt) i Pepe Peiró (Director Tècnic de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana).