Aquest matí ha estat presentada la nova “Jove Companya de l’escola municipal de teatre de Castelló

429

El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha presentat aquest matí la nova ‘Jove Companyia’ de l’Escola Municipal de Teatre. L’edil ha apuntat que “aquesta companyia està materialitzada pels alumnes del grup d’iniciació de l’Escola Municipal de Teatre”.

Sales ha destacat “la tasca realitzada pel nou director de l’Escola Municipal de Teatre, Victor Antolí, que ha generat múltiples novetats, com accessos a càstings, excursions d’assistències i figuracions en produccions alienes, o sinergies amb altres institucions”.

L’edil ha assenyalat que “la Jove Companyia de Castelló sorgeix de la motivació dels alumnes d’Iniciació per poder representar la seva funció de final de curs completament produïda per ells. I no només representar a la ciutat de Castelló, sinó portar-la a altres localitats “.

“Aquesta nova companyia pretén servir de plataforma per unir els coneixements adquirits a l’Escola amb l’entorn teatral abordant accions de producció, escriptura dramàtica i interpretació. Tot un repte per a aquests joves actrius i actors que volen demostrar el seu talent des del primer moment “.

Sales ha comentat que “els objectius a mitjà i llarg termini comprenen aspectes com el desenvolupament de la creativitat dramàtica entre els joves de forma social i lúdica, fomentar la cultura sobre les arts escèniques, formar espectadors i espectadores amb criteri artístic, impulsar la cooperació i el treball en equip, i altres.


Nova ubicació per a l’escola municipal de teatre


Sales ha aprofitat també la roda de premsa per anunciar que “la seu de l’Escola Municipal de Teatre es trasllada al 3r pis del Centre Municipal de Cultura, al carrer Antoni Maura 4, on es disposarà d’un millor condicionament i un espai més íntim per al desenvolupament de l’activitat dramàtica “.

El director de l’Escola Municipal de Teatre, Victor Antolí, ha destacat que “aquesta nova Jove Companyia neix també amb la intenció que les obres de final de curs del grup d’Iniciació de l’Escola Municipal de Teatre, no es quedin aquí, que surtin de la província per donar a conèixer la tasca que es realitza “.

“Per als actors i actrius és tota una vàlvula d’escapament i s’obliden per un moment de les preocupacions del dia a dia. Creen, els fa treballar en grup … Arran de tot això es crea un espectacle de creació grupal, i el proper 20 de maig al Teatre Principal el cúlmen de tot aquest treball amb la representació de l’obra ‘La vida val la pena ” .

Victor Antolí ha insistit que “nosaltres som simples mediadors i són els joves actors i actrius els que exposen la seva visió. Cada any hi hauran diferents promocions. En el cas d’aquest curs, neix amb el grup d’iniciació i ‘La Vida Val la Pena “.

“Cada curs tindrem una nova promoció de l’Escola de Teatre Municipal per poder representar diferents obres, per difondre-les i dur-les a col·legis, institucions, on a través dels seus personatges els actors i actrius puguin educar en valors als adolescents, perquè és treball per joves i per als joves “, ha resumit.